Eerste keer lippen opvullen

- Dr. Editor
Eerste keer lippen opvullen

In deze blog neem ik jullie mee in mijn ervaring over de eerste keer lip fillers. Misschien herkent u zichzelf hierin of bent u degene die nog twijfelt om het te doen. Ik zou zeggen veel leesplezier en wellicht kan ik wat van uw twijfels wegnemen door mijn ervaring te delen.

WAT GEBEURT ER TIJDENS HET CONSULT?

Als Dr. Editor zijnde moest ik er natuurlijk ook een keer aan gaan geloven, want ó wat was ik nieuwsgierig geworden naar die spuitjes. Eenmaal op consult bij een van de Faceland behandelaars heb ik mijn wensen uitgesproken. Ik wilde graag een meer symmetrische vorm en de lippen wat meer in verhouding. Een subtiel verschil, maar wel meer volume! En dit was mogelijk. Uiteraard had ik wat gezonde spanning, maar dit werd vrij snel weggenomen. Mijn lippen werden ingesmeerd met een verdovende zalf en 10 minuten later mocht ik al in de stoel gaan liggen.

HOE GAAT DE BEHANDELING ER AAN TOE?

Nu is natuurlijk iedereen zijn pijngrens anders en ervaart iedereen de behandeling anders, maar ik kan wel vertellen dat ik het alles vond meevallen! De behandeling zelf gaat vrij snel en de behandelaar neemt u mee in het proces van het prikken. Voordat ik het wist gaf de arts aan dat dit alweer het laatste prikje was.

Na de behandeling was er sprake van zwelling. Doordat er gaatjes worden gemaakt in de huid met de naald, er vloeistof wordt ingebracht en er na de behandeling wordt gemasseerd reageert de huid hier op. Ook de verdovende zalf geeft het effect dat de lippen wat gaan zwellen. Geen zorgen, dit is een normale reactie!

WAT IS DE NAZORG VAN LIP FILLERS?

Er werd mij geadviseerd goed te koelen. Ook werd er wat Arnica zalf opgesmeerd, dit is een zalf die blauwe plekjes tegengaat. Eenmaal thuis ben ik direct met het coldpack van Faceland in de weer gegaan. Elk uur heb ik gekoeld, totdat ik naar bed ging.

De volgende ochtend schrok ik best wel toen ik in de spiegel keek, ik zag wat blauwe plekjes en wat waren mijn lippen groot! Niet gelijk in paniek schieten dacht ik toen, want je bent geïnformeerd dat dit zou kunnen gebeuren. In de nacht trekt het lichaam namelijk veel vocht aan, waardoor de lippen in de ochtend nu eenmaal opgezwollen zijn. Ik heb mijn coldpack er weer bij gepakt en ben het koelproces gaan voortzetten.

Elke dag merkte ik dat de zwelling afnam en dat koelen niet echt meer nodig was. Ook de blauwe plekjes werden met de dag minder. Ik begon al steeds meer het uiteindelijke resultaat te zien en wat was ik blij! Nu de zwelling flink was afgenomen merkte ik wel dat ik een klein bobbeltje begon te zien in mijn bovenlip.

WAT KUNT U DOEN TEGEN BOBBELTJES NA EEN FILLERBEHANDELING?

Een bobbeltje is onschuldig en kan geen kwaad, dit is simpelweg een kleine ophoping van de filler. Door te masseren knijpt u als het ware het bobbeltje kapot en verspreidt de filler zich weer netjes zonder dat het naar de verkeerde plek verplaatst. Na een week en met voorwaarde dat mijn lippen niet meer gevoelig waren, mocht ik gaan beginnen met masseren. Ik vond dit best spannend, want ik wilde mezelf natuurlijk geen pijn doen. Daarom ben ik eerst even lekker lang gaan douchen en hierna ben ik voor de spiegel gaan staan. Met duim en wijsvinger heb ik het bobbeltje vastgepakt en ben ik ronddraaiende bewegingen gaan maken. En ja hoor! Hij was weg.

Als u hier nu ook last van hebt, maar u krijgt het zelf niet voor elkaar omdat u het toch wat spannend vindt, of omdat het bobbeltje toch wat hardnekkiger is, laat er dan gewoon even een behandelaar naar kijken. U kunt altijd binnen 2 tot 4 weken terugkomen voor een kosteloze controle afspraak bij uw behandelend arts.

De zwelling is bij mij nu volledig weg en mijn lippen zijn mooi egaal. Ik ben super tevreden met het resultaat en ben fan geworden van deze behandeling! Misschien lig ik binnenkort weer in de stoel voor toch nog dat beetje extra.

Ik hoop dat jullie met plezier mijn blog hebben gelezen en dat wellicht wat van je vragen zijn beantwoord. U kunt altijd nog even de veelgestelde vragenlijst doornemen op onze website! Ook kunt u natuurlijk even telefonisch contact opnemen als je vragen onbeantwoord blijven.

Have a beautiful day!

Liefs,
Dr. Editor