Hyperhidrose behandeling

Overmatig zweten kan heel vervelend zijn. U kunt zich er onzeker door voelen en misschien zelfs strakke kleding vermijden. Een behandeling met spierontspanners kan ervoor zorgen dat u weer zelfverzekerd de deur uit gaat.

Hyperhidrose behandeling
Prijs Vanaf €375,-
Behandeltijd 30 minuten
Controle 2 - 4 weken
Effect 3 - 4 maanden

Wat is hyperhidrosis?

Als het lichaam opwarmt, bijvoorbeeld door warm weer of inspanning, gaat het zweten of transpireren om af te koelen. Zo raakt uw lichaam niet oververhit. Sommige mensen maken meer zweet aan dan nodig is om het lichaam af te koelen, vooral overmatig zweten op het voorhoofd is vervelend. Deze aandoening heet hyperhidrose en is gemakkelijk te behandelen met spierontspanners, waarmee je het zweet kan tegenhouden. Door dit middel in bijvoorbeeld de oksels of handen te injecteren, maakt het lichaam minder zweet aan in dit gebied. Een operatie tegen zweten is dus absoluut niet nodig.

Hoe werkt een hyperhidrose behandeling?

Aan het begin van de afspraak zal de behandelaar een verdovende crème aanbrengen. Hij of zij tekent vervolgens de huid af en hier worden ongeveer om de centimeter prikjes met spierontspanner gezet. Makkelijk, bijna pijnloos en zonder plastische chirurgie!

Om te kunnen zweten gaat er een prikkel van de zenuwen naar de zweetklieren in bijvoorbeeld de oksel, handen of voeten. De spierontspanners blokkeren deze prikkel wat ervoor zorgt dat het overmatig transpireren wordt verminderd of gestopt. Zweet wordt dus niet tegengehouden, maar de productie hiervan wordt minder.

Hyperhidrose

Stappenplan hyperhidrose behandeling

Plan een vrijblijvend consult in om samen met de behandelaar uw wensen en verwachtingen op een rijtje te zetten. Op basis hiervan zal de behandelaar u een passend advies geven.

Eerst wordt er een verdovende crème aangebracht. Zo ervaart u zo min mogelijk pijn tijdens de behandeling. De behandelaar teken vervolgens de huid af zodat hij of zij precies weet waar de injecties gezet moeten worden. In het gebied worden ongeveer om de centimeter prikjes met spierontspanner gezet.

U mag tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot twee weken na de behandeling geen bezoekje brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan uv-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

Prijzen voor spierontspanners tegen zweten

U kunt al een hyperhidrose behandeling ondergaan vanaf €375,-! De uiteindelijke prijs hangt af van het te behandelen gebied, het soort spierontspanner en de hoeveelheid hiervan.

Dit zal u voor de behandeling bespreken met uw behandelaar.

 • Hyperhidrose behandeling

  Behandelaar
 • Hyperhidrose behandeling

  Hyperhidrose klein | Merk 2

  € 375,-
 • Hyperhidrose behandeling

  Hyperhidrose groot | Merk 2

  € 650,-
 • Hyperhidrose behandeling

  Hyperhidrose klein | Merk 1

  € 425,-
 • Hyperhidrose behandeling

  Hyperhidrose groot | Merk 1

  € 690,-
Spierontspanners

Het resultaat van de hyperhidrose behandeling

Na de behandeling van hyperhidrosis zult u merken dat u veel minder zweet. Ook zijn vervelende luchtjes en vlekken verleden tijd. U kunt de komende drie tot vier maanden weer zelfzeker over straat! Merkt u dat uw na deze periode weer begint te zweten? Dan bent u van harte welkom voor een herhaalbehandeling.

Na twee weken zal het resultaat optimaal zijn. Bent u (nog) niet tevreden? Maak dan binnen twee tot vier weken een controle afspraak. Dit biedt u de kans om het resultaat te laten zien en beoordelen. Wist u dat hyperhidrose niet de enige medische spierontspanner behandeling is? Dit middel werkt ook goed tegen migraine!

Nazorg hyperhidrose behandeling

Na een behandeling mag je gedurende de eerste 48 uur het geïnjecteerde gebied niet masseren of wrijven. Het is mogelijk dat je na een behandeling last krijgt van blauwe plekken of zwelling, die je kan verlichten met een koelpack bijvoorbeeld.

Verder mag je binnen 48 uur na de behandeling niet sporten en binnen 2 weken na de behandeling niet naar de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de huid namelijk extra gevoelig zijn en het resultaat beïnvloeden.

Nazorg injectables

Waarom Faceland?

Hyperhidrose behandeling

Met maar liefst 28 klinieken is er altijd een Faceland bij u in de buurt.

Hyperhidrose behandeling

Er zijn al meer dan 1.864.528 behandelingen door ons uitgevoerd

Hyperhidrose behandeling

Bij Faceland werken 80+ opgeleide specialisten die up to date zijn van de nieuwste technieken

Hyperhidrose behandeling

Op vakantie? Misschien kom je onze kliniek wel tegen! Faceland zit namelijk in 4 landen gevestigd!

Veelgestelde vragen over de hyperhidrose behandeling

Hyperhidrose betekent dat je last hebt van overmatig transpireren.

Allereerst tekent je behandelaar de huid af om de precieze plek van injectie te bepalen. Tijdens een behandeling worden in het te behandelen gebied ongeveer om de centimeter kleine oppervlakkige injecties geplaatst.

Een hyperhidrose behandeling kost tussen de 375 euro en 700 euro. De prijs heeft te maken met de grootte van de zone die behandeld wordt, de hoeveelheid spierontspanner is hiervan afhankelijk. Ten tweede ligt het aan welke behandelaar jou helpt, word je bijvoorbeeld geholpen door een premium behandelaar?

Overmatig transpireren onder je oksels is heel goed te behandelen met spierontspanners. Een behandeling van ongeveer 30 minuten beschermt je oksels gemiddeld 3 maanden.

Een afspraak maken voor een hyperhidrose behandeling?

Bel ons op +32 38085948 of maak direct online een afspraak.