Hyperhidrose behandeling

Overmatig transpireren kan een belemmering zijn in het dagelijks leven. U voelt zich wellicht onzeker en durft geen strakke kleding te dragen. Een behandeling met spierontspanners zal helpen om minder te zweten, zodat u uzelf prettiger in de vel voelt.

Hyperhidrose behandeling
Prijs Vanaf €375,-
Behandeltijd 30 minuten
Controle 2 - 4 weken
Effect 3 - 4 maanden

Wat is hyperhidrosis?

Bij warm weer gaat u zweten. Dat gebeurt ook als u sport of pikant eet. Het lichaam koelt af door te zweten. Op die manier kan de lichaamstemperatuur niet te hoog worden. Sommige mensen zweten veel en vaak. Dat gebeurt soms zomaar, zonder dat het lichaam hoeft af te koelen. Dan is er sprake van overmatig zweten. Artsen noemen dit ook wel hyperhidrosis.

Hoe werkt een hyperhidrose behandeling?

Van te voren wordt er een verdovende crème aangebracht om de behandeling zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Hierna tekent de behandelend arts de huid af om de precieze plek van injectie te bepalen. Tijdens de behandeling worden in het te behandelen gebied ongeveer om de centimeter kleine oppervlakkige injecties

geplaatst. De oksels worden geïnjecteerd met spierontspanners. Botuline toxine is een spierontspanner en zorgt ervoor dat de spieren en zweetklieren tijdelijk worden stilgelegd. De behandeling zelf duurt niet lang, maximaal 30 minuten inclusief het consult. Tijdens een persoonlijk consult met onze arts kunt u uw wensen bespreken en u kunt zich laten adviseren over de meest geschikte behandeling.

Alles wat u moet weten

Plan een geheel vrijblijvend consult in waarin u al uw vragen kunt stellen en de behandelaar u een passend advies geeft.

De behandeling duurt 30 minuten.

U mag tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot 2 weken na de behandeling geen bezoekje brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan Uv-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

Prijzen van de hyperhidrose behandeling

De kosten van een hyperhidrose behandeling zijn afhankelijk van het product dat er wordt gebruikt. Bij Faceland werken we met twee merken spierontspanners.

Tijdens de afspraak zal de arts u adviseren wat betreft het merk en het kostenplaatje met u bespreken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 • Hyperhidrose behandeling Bocouture en spierontspanners

  Behandelaar
  Premium Behandelaar
 • Overmatig zweten klein | Bocouture

  € 375,-
  € 440,-
 • Overmatig zweten groot | Bocouture

  € 650,-
  € 700,-
 • Overmatig zweten klein | spierontspanners

  € 375,-
  € 440,-
 • Overmatig zweten groot | spierontspanners

  € 650,-
  € 700,-

Het resultaat van de hyperhidrose behandeling

Het resultaat is na 2 weken optimaal. Wacht dus altijd even deze 2 weken af, mocht u na deze periode niet tevreden zijn over het resultaat van de behandeling dan bent u altijd welkom voor een kosteloze controle afspraak. Deze afspraak dient binnen 2 tot 4 weken na de

behandeling bij uw behandelend arts plaats te vinden. Mocht er tijdens deze afspraak nog een behandeling plaatsvinden, kan het zo zijn dat hier kosten aan verbonden zitten. De arts zal dit altijd met u overleggen.

Nazorg van de hyperhidrose behandeling

Na de behandeling mag u de geïnjecteerde zones gewoon bewegen. Waar u wel op moet letten is dat u de eerste 48 uur na de behandeling niet masseert of wrijft in het geïnjecteerde gebied. Het is mogelijk dat u na de behandeling last krijgt van blauwe plekken of zwelling. Blauwe plekken kunnen enkele uren na de behandeling, als de

prikgaatjes dicht zijn, gecamoufleerd worden met make-up. Verder mag u tot 24 uur na de behandeling niet sporten en geen bezoek brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat beïnvloeden.

Waarom Faceland?

Altijd een Faceland bij u in de buurt met maar liefst 22 klinieken

Er zijn al meer dan 1.465.748 behandelingen door ons uitgevoerd

Bij Faceland werken 72 opgeleide specialisten die up to date zijn van de nieuwste technieken

Op vakantie? Misschien kom je onze kliniek wel tegen! Faceland zit namelijk in 4 landen gevestigd!

Veelgestelde vragen over de hyperhidrose behandeling

Allereerst tekent de behandelaar de huid af om de precieze plek van injectie te bepalen. Tijdens de behandeling worden in het te behandelen gebied ongeveer om de centimeter kleine oppervlakkige injecties geplaatst.

De behandelaar injecteert met een zeer dunne naald een kleine hoeveelheid spierontspanners in de oksels, handpalmen of voetzolen. De behandelaar geeft u 10 tot 15 prikjes per behandeling.

Je kunt overmatig zweten onder de oksels tegen gaan door middel van een spierontspanners behandeling. Met deze behandeling worden de spieren verslapt, waardoor de zweetproductie afneemt.

Een hyperhidrose behandeling kost tussen de 375 euro en 700 euro. Een aantal factoren spelen een rol in de prijstelling. Ten eerste de grootte van de behandeling, want er kunnen meerdere zones worden behandeld. De behandelaar zal dit met jou overleggen. Ten tweede ligt het aan de behandelaar zelf, word je bijvoorbeeld geholpen door een premium behandelaar?

Een afspraak maken voor een hyperhidrose behandeling?

Bel ons op +32 38085948 of maak direct online een afspraak.