Hyperhidrose behandeling

Overmatig zweten kan heel vervelend zijn. U kunt zich er onzeker door voelen en misschien zelfs strakke kleding vermijden. Een behandeling met spierontspanners kan ervoor zorgen dat u weer zelfverzekerd de deur uit gaat.

Hyperhidrose behandeling
Prijs Vanaf €375,-
Behandeltijd 30 minuten
Controle 2 - 4 weken
Effect 3 - 4 maanden

Wat is hyperhidrosis?

Als het lichaam opwarmt, bijvoorbeeld door warm weer of inspanning, gaat het zweten of transpireren om af te koelen. Zo raakt uw lichaam niet oververhit. Sommige mensen maken meer zweet aan dan nodig is om het lichaam af te koelen, vooral overmatig zweten op het voorhoofd is vervelend.   Deze aandoening heet hyperhidrose en is gemakkelijk te behandelen met spierontspanners, waarmee je het zweet kan tegenhouden. Door dit middel in bijvoorbeeld de oksels of handen te injecteren, maakt het lichaam minder zweet aan in dit gebied. Een operatie tegen zweten is dus absoluut niet nodig.

Hoe werkt een hyperhidrose behandeling?

Aan het begin van de afspraak zal de behandelaar een verdovende crème aanbrengen. Hij of zij tekent vervolgens de huid af en hier worden ongeveer om de centimeter prikjes met spierontspanner gezet. Makkelijk, bijna pijnloos en zonder plastische chirurgie!

Om te kunnen zweten gaat er een prikkel van de zenuwen naar de zweetklieren in bijvoorbeeld de oksel, handen of voeten. De spierontspanners blokkeren deze prikkel wat ervoor zorgt dat het overmatig transpireren wordt verminderd of gestopt. Zweet wordt dus niet tegengehouden, maar de productie hiervan wordt minder.

Stappenplan hyperhidrose behandeling

U kunt ons telefonisch bereiken via +32 38085948 tussen 09:00 – 15:00 uur op maandag t/m vrijdag. Kies voor optie 1 als u informatie wil over een spierontspanner- of filler behandeling. Ons serviceteam helpt u graag verder.

Plan een vrijblijvend consult in om samen met de behandelaar uw wensen en verwachtingen op een rijtje te zetten. Op basis hiervan zal de behandelaar u een passend advies geven.

Eerst wordt er een verdovende crème aangebracht. Zo ervaart u zo min mogelijk pijn tijdens de behandeling. De behandelaar teken vervolgens de huid af zodat hij of zij precies weet waar de injecties gezet moeten worden. In het gebied worden ongeveer om de centimeter prikjes met spierontspanner gezet.

U mag tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot twee weken na de behandeling geen bezoekje brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan uv-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

Prijzen voor spierontspanners tegen zweten

U kunt al een hyperhidrose behandeling ondergaan vanaf €375,-! De uiteindelijke prijs hangt af van het te behandelen gebied, het soort spierontspanner en de hoeveelheid hiervan.

Dit zal u voor de behandeling bespreken met uw behandelaar.

 • Hyperhidrose behandeling

  Behandelaar
 • Overmatig zweten klein | Merk 2

  € 375,-
 • Overmatig zweten groot | Merk 2

  € 650,-
 • Overmatig zweten klein | Merk 1

  € 375,-
 • Overmatig zweten groot | Merk 1

  € 650,-

Het resultaat van de hyperhidrose behandeling

Na de behandeling van hyperhidrosis zult u merken dat u veel minder zweet. Ook zijn vervelende luchtjes en vlekken verleden tijd. U kunt de komende drie tot vier maanden weer zelfzeker over straat! Merkt u dat uw na deze periode weer begint te zweten? Dan bent u van harte welkom voor een herhaalbehandeling.

Na twee weken zal het resultaat optimaal zijn. Bent u (nog) niet tevreden? Maak dan binnen twee tot vier weken een controle afspraak. Dit biedt u de kans om het resultaat te laten zien en beoordelen. Wist u dat hyperhidrose niet de enige medische spierontspanner behandeling is? Dit middel werkt ook goed tegen migraine!

Nazorg van de hyperhidrose behandeling

Na de behandeling mag u de geïnjecteerde zones gewoon bewegen. Zorg er wel voor dat u deze plekken de eerste 48 uur niet masseert. Het is mogelijk dat u na de behandeling last krijgt van blauwe plekken of zwelling. Blauwe plekken kunnen enkele uren na de behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn,

gecamoufleerd worden met make-up. Verder mag u tot 48 uur na de behandeling niet sporten en 2 weken lang geen bezoek brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan uv-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat beïnvloeden.

Waarom Faceland?

https://www.facelandclinic.com/app/assets/iconen_locaties.png

Met maar liefst 25 klinieken is er altijd een Faceland bij u in de buurt.

https://www.facelandclinic.com/app/assets/iconen_behandelingen.png

Er zijn al meer dan 1.864.528 behandelingen door ons uitgevoerd

https://www.facelandclinic.com/app/assets/iconen_specialisten.png

Bij Faceland werken 72 opgeleide specialisten die up to date zijn van de nieuwste technieken

https://www.facelandclinic.com/app/assets/iconen_landen.png

Op vakantie? Misschien komt u onze kliniek wel tegen! Faceland zit namelijk in 4 landen gevestigd!

Veelgestelde vragen

Hyperhidrose is de medische naam voor overmatig zweten. Dit houdt in dat uw lichaam meer zweet aanmaakt dan nodig is om u af te koelen. U heeft dan bijvoorbeeld last van zweethanden of -voeten of overmatige transpiratie onder de oksels.

Spierontspanners kunnen u helpen om van het overmatig zweten af te komen. Dit middel blokkeert de prikkel van de zenuwen naar de zweetklieren. Zo maakt uw lichaam op de behandelde plek geen zweet meer aan.

De prijs van een hyperhidrose behandeling verschilt per persoon. Het ligt aan het te behandelen gebied, het soort spierontspanner en de hoeveelheid hiervan. Uw behandelaar bespreekt dit allemaal met u tijdens het consult.

U heeft zo’n drie tot vier maanden effect van de behandeling. U kunt dan zorgeloos genieten, zónder overmatig zweet! Merkt u dat na deze periode de transpiratie weer terugkomt? Dan bent u van harte welkom voor een herhaalbehandeling.

Dit verschilt per behandeling. Hoe groter het gebied, hoe meer prikken er nodig zijn om het zweten te verhelpen. Uw behandelaar zal dit tijdens het consult met u bespreken.

Een afspraak maken voor een hyperhidrose behandeling?

Bel ons op +32 38085948 of maak direct online een afspraak.