Rokerslijntjes

Wist u dat rokerslijntjes ook kunnen ontstaan als u niet rookt? De combinatie van het samentrekken van de spieren rondom de mond en huidveroudering zorgt ook voor deze rimpels. Met fillers komt u hier vanaf.

Rokerslijntjes
Prijs Vanaf €150,-
Behandeltijd 20 minuten
Controle 2 - 4 weken
Effect 6 - 9 maanden

Wat zijn rokerslijntjes?

Rokerslijnen zijn de verticale lijntjes of rimpels boven en onder de lippen. Zoals alle rimpels, laten ook deze u er ouder uitzien. Rimpels bij de bovenlip kunt u natuurlijk laten verwijderen of verzachten met fillers. Ondanks dat ze rokerslijntjes heten, worden de lijntjes niet alleen veroorzaakt door het roken. Factoren als schade door uv-licht, huidverslapping en volumeverlies spelen ook mee. Ook kunt u een erfelijke aanleg voor rimpeltjes hebben.

Hoe werkt de rokerslijntjes behandeling?

Eerst bekijkt de behandelaar uw gezicht en bepaalt welke en hoeveel filler er gebruikt gaat worden. Ook bespreken jullie samen uw wensen en verwachtingen. Vervolgens wordt er een verdovende crème aangebracht. Als deze is ingewerkt, kan de behandeling beginnen.

Met behulp van kleine injecties met een dunne naald wordt de gewenste hoeveelheid filler verdeeld over de rokerslijntjes. Zo worden de groeven van de rokerslijntjes met fillers opgevuld en wordt de huid weer glad. Dit duurt ongeveer een half uurtje. Ook kunt u hangende mondhoeken laten behandelen met spierontspanners.

Stappenplan rokerslijntjes

Plan een gratis consult in om samen met de behandelaar uw wensen en verwachtingen op een rijtje te zetten. Op basis hiervan zal de behandelaar u een persoonlijk advies geven. Tijdens het consult zal de behandelaar naar uw gezicht kijken en een aantal foto’s maken, zodat u na de behandeling een vergelijking kunt maken met het resultaat. Zo wordt zichtbaar of er aan uw wensen is voldaan.

Eerst wordt er een verdovende crème aangebracht. Als deze is ingewerkt, kan de behandeling beginnen. Met behulp van kleine injecties met een dunne naald wordt de gewenste hoeveelheid filler boven de lip verdeeld. Zo wordt de huid weer glad. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

U mag tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot twee weken na de behandeling geen bezoek brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan uv-straling kan voor de huid extra gevoelig zijn en het resultaat beïnvloeden. Het is daarom beter deze risico’s niet te lopen.

Prijzen van de rokerslijntjes behandeling

U kunt de rimpels rondom uw mond al laten behandelen vanaf €150,-! De precieze prijs hang af van de soort filler dat gebruikt wordt en de hoeveelheid hiervan.

Dit bespreekt u vooraf met uw behandelaar.

 • Rokerslijntjes

  Behandelaar
 • Rokerslijntjes

  Rokerslijntjes 0,6 ml | Belotero

  € 150,-
 • Rokerslijntjes

  Rokerslijntjes 1 ml | Belotero

  € 195,-
 • Rokerslijntjes

  Rokerslijntjes 0,55 ml | Juvéderm

  € 195,-
 • Rokerslijntjes

  Rokerslijntjes 1 ml | Juvéderm

  € 295,-

Het resultaat van de rokerslijntjes

Na de behandeling merkt u dat uw rimpels op de bovenlip zijn vervaagd of zelfs helemaal zijn verdwenen. Het is een klein verschil, maar u lijkt meteen jaren jonger met fillers boven de lip. U kunt vervolgens zes tot twaalf maanden genieten van dit effect. Lopen uw rokerslijntje door tot de neuslippenplooi? Ook deze kunnen we behandelen met fillers.

Na twee weken is het resultaat optimaal, de rimpels om de mond zijn opgevuld. Bent u hierna (nog) niet tevreden? Maak dan binnen twee tot vier weken een controle afspraak. Wilt u liever een complete, jongere look? overweeg dan een liquid facelift.

Nazorg van de rokerslijntjes

Na de behandeling mag u de geïnjecteerde zones gewoon bewegen. Zorg er wel voor dat u deze plekken de eerste 48 uur niet masseert. Het is mogelijk dat u na de behandeling last krijgt van blauwe plekken of zwelling. Blauwe plekken kunnen enkele uren na de behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn, gecamoufleerd worden met make-up.

Verder mag u tot 48 uur na de behandeling niet sporten en 2 weken lang geen bezoek brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan uv-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat beïnvloeden.

Nazorg injectables

Waarom Faceland?

Rokerslijntjes

Met maar liefst 28 klinieken is er altijd een Faceland bij u in de buurt.

Rokerslijntjes

Er zijn al meer dan 1.864.528 behandelingen door ons uitgevoerd

Rokerslijntjes

Bij Faceland werken 80+ opgeleide specialisten die up to date zijn van de nieuwste technieken

Rokerslijntjes

Op vakantie? Misschien komt u onze kliniek wel tegen! Faceland zit namelijk in 4 landen gevestigd!

Veelgestelde vragen

Rokerslijnen zijn de rimpels rondom de mond. Ze worden ook wel barcode of rokersrimpels genoemd.

Door volumeverlies en huidverslapping kunnen rokerslijnen rondom de mond ontstaan. Roker versnelt dit proces, maar ook overmatige blootstelling aan uv-straling en ouderdom maken deze rimpels prominenter.

Met gezond leven kunt u preventief al veel bereiken. Stoppen met roken, gezond eten en voldoende zonbescherming gebruiken kunnen de vorming van rokersrimpels beperken. Ook kunt u de huid rond de mond masseren. Als dit niet werkt, kunnen wij uw rimpels opvullen met fillers.

De hoeveelheid filler ligt aan het merk dat er gebruikt wordt. Voor Belotero wordt er 0,6 ml gebruikt en voor Juvéderm gebruiken we 0,55 ml.

In de eerste 48 uur mag u het gebied niet masseren. Verder mag u de eerste 24 uur niet sporten en de eerste 2 weken niet naar de zonnebank of sauna. Uv-straling kan het herstelproces namelijk negatief beïnvloeden.

Een afspraak maken voor een jukbeen filler behandeling?

Bel ons op +32 38085948 of maak direct online een afspraak.