Rokerslijntjes

Door het samentrekken van de spieren rondom de mond en huidveroudering kunnen zogeheten rokerslijntjes ontstaan. Gelukkig kunt u hier wat aan doen door een filler behandeling te ondergaan!

Rokerslijntjes
Prijs Vanaf €140,-
Behandeltijd 30 minuten
Controle 2 - 4 weken
Effect 6 - 9 maanden

Wat zijn rokerslijntjes?

De verticale lijntjes boven en onder de lippen worden ook wel de rokerslijntjes genoemd. De lijntjes doen u er ouder uitzien dan u zich voelt. Ook als u niet rookt kunnen deze lijntjes door de jaren heen ontstaan. Factoren als beweging, schade door UV-licht, roken, maar ook verslapping van de huid en verlies van volume door het verouderingsproces zorgen ervoor dat er lijntjes rondom de mond en lippen optreden.

Hoe werkt de rokerslijntjes behandeling?

De rokerslijntjes kunnen worden opgevuld met een hyaluronzuur filler. Tijdens de afspraak geeft u zelf aan wat uw wensen zijn. De behandelend arts zal u, op basis van het gewenste resultaat, adviseren over de aanbevolen hoeveelheid fillers en het merk filler dat gebruikt zal worden. Voordat de behandeling plaatsvindt krijgt u een

verdovende zalf opgesmeerd, deze moet minimaal 10 minuten inwerken. Deze zalf zorgt ervoor dat de lippen en de huid rondom de mond verdoofd zijn waardoor u tijdens de behandeling geen pijn zal ervaren. Door middel van kleine prikjes met een dunne naald wordt de gewenste hoeveelheid filler verdeeld over de rokerslijntjes. De behandeling van de rokerslijntjes duurt maximaal 30 minuten.

Alles wat u moet weten

Plan een geheel vrijblijvend consult in waarin u al uw vragen kunt stellen en de behandelaar u een passend advies geeft.

De behandeling duurt 30 minuten.

Je mag tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot 2 weken na de behandeling geen bezoekje brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

Prijzen van de rokerslijntjes behandeling

De kosten van het opvullen van de rokerslijntjes zijn allereerst afhankelijk van de hoeveelheid product er wordt gebruikt om uw rokerslijntjes te behandelen. Daarnaast heeft het type merk dat wordt gebruikt

ook invloed op de prijs van de behandeling. Tijdens de afspraak zal de arts het kostenplaatje met u bespreken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 • Rokerslijntjes

  Behandelaar
  Premium Behandelaar
 • Rokerslijntjes 0,6 ml | Belotero

  € 140,-
  € 250,-
 • Rokerslijntjes 1 ml | Belotero

  € 190,-
  € 310,-
 • Rokerslijntjes 0,55 ml | Juvéderm

  € 190,-
  € 265,-
 • Rokerslijntjes 1 ml | Juvéderm

  € 290,-
  € 350,-

Het resultaat van de rokerslijntjes

Het resultaat is na 2 weken optimaal. Wacht dus altijd even deze 2 weken af, mocht u na deze periode niet tevreden zijn over het resultaat van de behandeling dan bent u altijd welkom voor een kosteloze controle afspraak.

Deze afspraak dient binnen 2 tot 4 weken na de behandeling bij uw behandelend arts plaats te vinden. Mocht er tijdens deze afspraak nog een behandeling plaatsvinden, kan het zo zijn dat hier kosten aan verbonden zitten. De arts zal dit altijd met u overleggen.

Nazorg van de rokerslijntjes

Na een behandeling van de rokerslijntjes met een hyaluronzuur filler zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. U mag het behandelde gebied gewoon bewegen, maar let er op dat u tot 48 uur na de behandeling niet masseert of wrijft, tenzij de arts u dit specifiek aanraadt. Het kan zijn dat u na de behandeling last krijgt van zwelling en/of blauwe plekken, er wordt dan aangeraden het gebied goed te koelen.

Houd er rekening mee dat de  zwelling eerst zal toenemen, voordat deze afneemt. Blauwe plekken mogen enkele uren na de behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn, gecamoufleerd worden met make-up. Verder mag u tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot 2 weken na de behandeling geen bezoek brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat van de fillerbehandeling beïnvloeden.

Waarom Faceland?

Altijd een Faceland bij u in de buurt met maar liefst 22 klinieken

Er zijn al meer dan 1.465.748 behandelingen door ons uitgevoerd

Bij Faceland werken 72 opgeleide specialisten die up to date zijn van de nieuwste technieken

Op vakantie? Misschien kom je onze kliniek wel tegen! Faceland zit namelijk in 4 landen gevestigd!

Veelgestelde vragen over de rokerslijntjes

Rokerslijntjes ontstaan door het vaak samentrekken van de spieren rondom de mond in combinatie met huidveroudering.

Je kan niet specifiek iets doen tegen rokerslijntjes, echter is er wel een manier om rimpels te voorkomen of te verminderen. Deze manieren zijn te stoppen met roken, altijd SPF gebruiken om je huid te beschermen tegen de zon, gezond eten en sporten helpt ook goed. Een andere tip is om de huid rondom de mond te masseren, om zo de doorbloeding te stimuleren en je huid te versoepelen. Ben je daar niet tevreden over? Dan kan een behandeling met fillers ook helpen tegen de rokerslijntjes.

Wij gebruiken twee soorten fillers op basis van hyaluronzuur: Belotero en Juvéderm. Voor Belotero wordtt er 0,6 ml gebruikt en voor Juvéderm wordt er 0,55 ml gebruikt.