Migraine behandeling

Heeft u last van migraine? Migraine en stress- of spanningshoofdpijn is een veel voorkomend probleem waarbij botuline toxine een oplossing kan bieden. Geef uw hoofd wat rust met een migraine behandeling.

Migraine behandeling
Prijs Vanaf €160,-
Behandeltijd 15 minuten
Controle 2 - 4 weken
Effect 3 - 4 maanden

Wat is een migraine behandeling?

Hoofdpijn is een complex fenomeen en kent vele oorzaken. Onder andere erfelijke factoren en leefstijlfactoren spelen hierbij een rol. Bij het laatste gaat het dan vooral om stress en spierbelasting. Het onwillekeurig aanspannen van spieren is één van de triggers van migraine en spierspanningshoofdpijn. In enkele gevallen helpen pijnstillers tegen de hoofdpijn, echter langdurig gebruik hiervan kan averechts werken en hoofdpijnklachten uitlokken of verergeren. Gelukkig hebben veel mensen baat bij behandelingen met spierontspanner botuline toxine, vooral bij spierspanningshoofdpijn blijkt het succes te hebben.

Hoe werkt een migraine behandeling?

Voor een effectieve behandeling van hoofdpijn injecteren we de frons– en voorhoofdsspieren (2 zones) met een spierontspanner. De zones worden geïnjecteerd met botuline toxine. Botuline toxine is een spierontspanner en zorgt ervoor dat de spieren tijdelijk worden stilgelegd. Hierdoor neemt de spanningshoofdpijn af.

Gemiddeld worden er 13 tot 15 prikjes verdeeld over beide zones. De behandeling zelf duurt niet lang, maximaal 15 minuten inclusief het consult. Tijdens een persoonlijk consult met onze arts kunt u uw wensen bespreken en u kunt zich laten adviseren over de meest geschikte behandeling.

Alles wat u moet weten

Plan een geheel vrijblijvend consult in waarin u al uw vragen kunt stellen en de behandelaar u een passend advies geeft.

De behandeling duurt 30 minuten.

U mag tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot 2 weken na de behandeling geen bezoekje brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan Uv-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

Prijzen van de migraine behandeling

De kosten van een migraine behandeling zijn afhankelijk van het product dat er wordt gebruikt. Bij Faceland werken we met twee merken botuline toxine.

Tijdens de afspraak zal de arts u adviseren wat betreft het merk en het kostenplaatje met u bespreken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 • Migraine behandeling Bocouture en Botox

  Behandelaar
  Premium Behandelaar
 • Hoofdpijnbehandeling klein | Bocouture

  € 160,-
  € 220,-
 • Hoofdpijnbehandeling groot | Bocouture

  € 240,-
  € 330,-
 • Hoofdpijnbehandeling klein | Botox

  € 240,-
  € 300,-
 • Hoofdpijnbehandeling groot | Botox

  € 360,-
  € 450,-

Het resultaat van de migraine behandeling

Het resultaat is na 2 weken optimaal. Wacht dus altijd even deze 2 weken af, mocht u na deze periode niet tevreden zijn over het resultaat van de behandeling dan bent u altijd welkom voor een kosteloze controle afspraak. Deze afspraak dient

binnen 2 tot 4 weken  na de behandeling bij uw behandelend arts plaats te vinden. Mocht er tijdens deze afspraak nog een behandeling plaatsvinden, kan het zo zijn dat hier kosten aan verbonden zitten. De arts zal dit altijd met u overleggen.

Nazorg van de migraine behandeling

Na de behandeling mag u de geïnjecteerde zones gewoon bewegen. Waar u wel op moet letten is dat u de eerste 48 uur na de behandeling niet masseert of wrijft in het geïnjecteerde gebied. Het is mogelijk dat u na de behandeling last krijgt van blauwe plekken of zwelling. Blauwe plekken kunnen enkele uren na de

behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn, gecamoufleerd worden met make-up. Verder mag u tot 24 uur na de behandeling niet sporten en geen bezoek brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat beïnvloeden.

Waarom Faceland?

Altijd een Faceland bij u in de buurt met maar liefst 22 klinieken

Er zijn al meer dan 1.465.748 behandelingen door ons uitgevoerd

Bij Faceland werken 72 opgeleide specialisten die up to date zijn van de nieuwste technieken

Op vakantie? Misschien kom je onze kliniek wel tegen! Faceland zit namelijk in 4 landen gevestigd!

Veelgestelde vragen over de migraine behandeling

Het effect houdt gemiddeld 3 maanden aan waarna de spieren weer actief beginnen te worden en een nieuwe behandeling met een spierontspanner nodig is.

In enkele gevallen helpen pijnstillers tegen de hoofdpijn, echter langdurig gebruik hiervan kan averechts werken en hoofdpijnklachten uitlokken of verergeren. Gelukkig hebben veel mensen baat bij behandelingen met botuline toxine, vooral bij spierspanningshoofdpijn blijkt het succes te hebben.

De prijs is afhankelijk van 3 factoren, namelijk: het botoxmerk, de behandelaar en hoe groot de zone is die wordt behandeld. Een behandeling met Botox kost vanaf 198 euro en met Bocouture kost het vanaf 162 euro.

Een afspraak maken voor een migraine behandeling?

Bel ons op +32 38085948 of maak direct online een afspraak.