Migraine behandeling

Migraine is niet niks! Deze spanningshoofdpijn kan een flinke belemmering zijn in uw dagelijks leven. Gun uw hoofd dus wat rust met behulp van spierontspanners.

Migraine behandeling
Prijs Vanaf €180,-
Behandeltijd 15 minuten
Controle 2 - 4 weken
Effect 3 - 4 maanden

Wat is een migraine behandeling?

Migraine is een aanval van erge hoofdpijn en kent verschillende oorzaken. Zo kan het erfelijk zijn, maar uw leefstijl kan ook een rol spelen. Het laatste heeft vooral te maken met stress en spierbelasting. Soms kunt u migraine of spanningshoofdpijn tegengaan met pijnstillers, maar deze kunnen de klachten ook erger maken.   Spierontspanners kunnen een blijvende oplossing bieden voor  spierspanningshoofdpijn en migraine voorkomen. Dit wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door het onwillekeurig samenspannen van spieren. Spierontspanners stoppen dit, waardoor u weer met een rustig hoofd de dag doorkomt.

Hoe werkt de migraine behandeling?

Eerst bespreekt u tijdens het consult uw klachten. De behandelaar zal dan bepalen welke producten en hoeveel hiervan er gebruikt gaan worden. Voor een effectieve behandeling van hoofdpijn injecteren we de frons– en voorhoofdspieren met spierontspanners. Dit zijn vaak de hoofdpijn zones.

Gemiddeld worden er 13 tot 15 prikjes verdeeld over beide zones. Dit zal ervoor zorgen dat het onwillekeurig aanspannen van de spieren stopt en de chronische hoofdpijn verholpen wordt. Spierontspanners hebben nog meer medische voordelen. Zo kan het middel u ook helpen bij overmatig zweten. 

Migraine behandeling stap voor stap

Stappenplan migraine behandeling

Plan een vrijblijvend consult in om samen met de behandelaar uw wensen en verwachtingen op een rijtje te zetten. Op basis hiervan zal de behandelaar u een persoonlijk advies geven.

De behandelaar bekijkt uw gezicht en bepaalt waar de prikgaatjes gezet gaan worden. Indien nodig wordt dit gebied afgetekend. Vervolgens worden er een aantal prikjes gezet in het gebied. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

U mag tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot twee weken na de behandeling geen bezoekje brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan uv-straling kan voor de huid extra gevoelig zijn en het resultaat beïnvloeden. Het is daarom beter deze risico’s niet te lopen.

Prijzen van de migraine behandeling

U kunt uw migraine al laten verhelpen vanaf €160,-. De exacte kosten hangen af van het soort spierontspanner er gebruikt wordt en de hoeveelheid hiervan.

U zult dit tijdens het consult uitgebreid bespreken met uw behandelaar.

 • Migraine behandeling

  Behandelaar
 • Migraine behandeling

  Migraine behandeling klein | Merk 2

  € 185,-
 • Migraine behandeling

  Migraine behandeling groot | Merk 2

  € 275,-
 • Migraine behandeling

  Migraine behandeling klein | Merk 1

  € 250,-
 • Migraine behandeling

  Migraine behandeling groot | Merk 1

  € 370,-
Spierontspanners

Het resultaat van de migraine behandeling

Na de behandeling is het mogelijk dat u veel minder last heeft van hoofdpijn of dat deze klachten zelfs helemaal verdwenen zijn. De drukkende hoofdpijn in het voorhoofd is verdwenen, eindelijk is er een oplossing voor migraine! U heeft minder aanvallen en kunt weer zorgeloos en pijnloos de dag door!

Na twee weken is het resultaat optimaal. Bent u hierna (nog) niet tevreden? Kom dan binnen twee tot vier weken weer langs voor een controle afspraak. Spierontspanners kunnen, naast uw hoofdpijn verlichten, ook uw rimpels vervagen. Door het in uw voorhoofd te laten injecteren, verdwijnen lijntjes als sneeuw voor de zon!

Nazorg van de migraine behandeling

Na de behandeling mag u de geïnjecteerde zones gewoon bewegen. Zorg er wel voor dat u deze plekken de eerste 48 uur niet masseert. Spierontspanners bij een migraine behandeling kunnen zorgen voor blauwe plekken of een zwelling. Blauwe plekken kunnen enkele uren na de behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn,

gecamoufleerd worden met make-up. Verder mag u tot 48 uur na de behandeling niet sporten en 2 weken lang geen bezoek brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan uv-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat beïnvloeden.

Nazorg injectables

Waarom Faceland?

Migraine behandeling

Met maar liefst 28 klinieken is er altijd een Faceland bij u in de buurt.

Migraine behandeling

Er zijn al meer dan 1.864.528 behandelingen door ons uitgevoerd

Migraine behandeling

Bij Faceland werken 80+ opgeleide specialisten die up to date zijn van de nieuwste technieken

Migraine behandeling

Op vakantie? Misschien komt u onze kliniek wel tegen! Faceland zit namelijk in 4 landen gevestigd!

Veelgestelde vragen

Migraine en spierspanningshoofdpijn kennen vele oorzaken. Zo is het in veel gevallen erfelijk, maar kan het ook verergeren door een bepaalde leefstijl. Een aanval begint vaak door het onwillekeurig aanspannen van de spieren in het hoofd of vanuit de nek. Voor iedereen is de hoofdpijn anders: de een voelt een strakke band om het hoofd, de ander heeft last van misselijkheid en braken. Mensen met migraine kennen ontzettend veel vormen van hoofdpijn.

In sommige gevallen werken medicijnen tegen (chronische) migraine, maar het gebruik van pijnstillers kan de klachten ook verergeren. Dan zijn spierontspanners een goede oplossing. Dit middel zorgt ervoor dat het aanspannen van de triggerende spieren gestopt wordt zodat de migraine voorkomen kan worden.

De behandelaar verdeelt gemiddeld 13 tot 15 prikjes over de frons– en voorhoofdspieren. Dit zal ervoor zorgen dat het onwillekeurig aanspannen van de spieren stopt en de chronische hoofdpijn verholpen wordt. De behandeling duurt niet lang, maximaal 15 minuten inclusief het consult.

U kunt uw migraine al laten verhelpen vanaf €160,-. De exacte kosten hangen af van de soort spierontspanner die gebruikt wordt en de hoeveelheid hiervan. U zult dit tijdens het consult uitgebreid bespreken met uw behandelaar.

De spierontspanners tegen migraine zijn drie tot vier maanden effectief. Vaak komen de klachten na deze periode weer terug. Het is dan slim om weer terug te komen voor een herhaalbehandeling.

Een afspraak maken voor een migraine behandeling?

Bel ons op +32 38085948 of maak direct online een afspraak.