Marionetlijnen

Een samenspel van zwaartekracht en verlies van volume kan er voor zorgen dat er lijnen ontstaan rondom je mond. Deze lijnen worden marionetlijnen  genoemd en zijn gelukkig te verzachten met een filler!

Marionetlijnen
Prijs Vanaf €190,-
Behandeltijd 30 minuten
Controle 2 - 4 weken
Effect 6 - 9 maanden

Wat zijn marionetlijnen?

De plooien die vanuit de mondhoeken naar de kaaklijn lopen noemen we marionetlijnen. Als deze erg diep zijn, kan het lijken alsof de mondhoeken hangen. Deze lijnen zorgen ervoor dat het gezicht een minder vrolijke uitstraling heeft. Een samenspel van zwaartekracht, beweging en verlies van volume kan er voor zorgen dat de marionetlijnen ontstaan en zijn de plooien die vanuit de mondhoeken naar de kaaklijn lopen. Marionetlijnen kunnen lijken op afhangende mondhoeken, die zorgen voor een droevige uitstraling. Ook laten marionetlijnen u er vaak ouder en vermoeider uitzien dan u in werkelijkheid bent.

Hoe werkt de marionetlijnen behandeling?

De marionetlijnen kan worden opgevuld met een hyaluronzuur filler of een collageenstimulator. Met deze verschillende fillers kan uw behandelend arts de keuze van de filler afstemmen op de diepte van de marionetlijnen en de structuur van uw huid. Tijdens de afspraak geeft u zelf aan wat uw wensen zijn. De behandelend arts zal u, op basis van het gewenste resultaat, ook adviseren over de aanbevolen hoeveelheid filler. Bent u bang voor pijn tijdens de behandeling? We bieden een verdovende crème aan die ervoor zorgt dat

u minder pijn ervaart tijdens de behandeling. Dit wel altijd in overleg met de behandelaar. Voordat de behandeling plaatsvindt, zal de verdovende crème dan worden opgesmeerd. Deze moet minimaal 10 minuten inwerken. Deze zalf zorgt ervoor dat de huid op de plek van de injecties wordt verdoofd. Door middel van kleine prikjes met een dunne naald wordt de gewenste hoeveelheid filler verdeeld in het behandelgebied. De behandeling van de marionetlijnen duurt maximaal 30 minuten. Deze behandeling kan ook uitgevoerd worden met een canule.

Alles wat u moet weten

Plan een geheel vrijblijvend consult in waarin u al uw vragen kunt stellen en de behandelaar u een passend advies geeft.

De behandeling duurt 30 minuten.

U mag tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot 2 weken na de behandeling geen bezoekje brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan Uv-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

Prijzen van de marionetlijnen behandeling

De kosten zijn allereerst afhankelijk van de hoeveelheid product er wordt gebruikt om uw marionetlijnen te behandelen. Daarnaast heeft het type merk dat wordt gebruikt ook invloed op de prijs

van de behandeling. Tijdens de afspraak zal de arts het kostenplaatje met u bespreken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 • Marionetlijnen

  Behandelaar
  Premium Behandelaar
 • Marionetlijnen 1 ml | Belotero

  € 190,-
  € 310,-
 • Marionetlijnen 1 ml | Juvéderm

  € 290,-
  € 350,-
 • Marionetlijnen 1,5 ml | Radiesse

  € 220,-
  € 350,-

Het resultaat van de marionetlijnen

Het resultaat is na 2 weken optimaal. Wacht dus altijd even deze 2 weken af, mocht u na deze periode niet tevreden zijn over het resultaat van de behandeling dan bent u altijd welkom voor een kosteloze controle afspraak. Deze afspraak dient binnen 2 tot 4 weken

na de behandeling bij uw behandelend arts plaats te vinden. Mocht er tijdens deze afspraak nog een behandeling plaatsvinden, kan het zo zijn dat hier kosten aan verbonden zitten. De arts zal dit altijd met u overleggen.

Nazorg van de marionetlijnen

Na een behandeling van de marionetlijnen met een hyaluronzuur filler of collageenstimulator zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. U mag het behandelde gebied gewoon bewegen, maar let er op dat u tot 48 uur na de behandeling niet masseert of wrijft, tenzij de arts u dit specifiek aanraadt. Het kan zijn dat u na de behandeling last krijgt van zwelling en/of blauwe plekken, er wordt dan aangeraden het gebied goed te koelen. Houd er

rekening mee dat de zwelling eerst zal toenemen, voordat deze afneemt. Blauwe plekken mogen enkele uren na de behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn, gecamoufleerd worden met make-up. Verder mag u tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot 2 weken na de behandeling geen bezoek brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat van de fillerbehandeling beïnvloeden.

Waarom Faceland?

Altijd een Faceland bij u in de buurt met maar liefst 22 klinieken

Er zijn al meer dan 1.465.748 behandelingen door ons uitgevoerd

Bij Faceland werken 72 opgeleide specialisten die up to date zijn van de nieuwste technieken

Op vakantie? Misschien kom je onze kliniek wel tegen! Faceland zit namelijk in 4 landen gevestigd!

Veelgestelde vragen over de marionetlijnen

Voor de Belotero en Juvéderm filler is 1 ml nodig, voor de Radiesse filler 1,5 ml.

Marionetlijnen ontstaan door volumeverlies, waardoor de mondhoeken naar beneden zakken en er verticale lijnen zichtbaar worden: de marionetlijnen. Naarmate het ouder worden zal het gebied rondom de mondhoeken wat afhangen door de zwaartekracht. Het vet neemt af in de wangen waardoor de huid iets gaat zakken. Vaak gaat dit gepaard met het ontstaan van rimpels en lijnen.

Bij het gebruik van Belotero voor de marionetlijnen zijn de kosten tussen 225 euro en 330 euro voor 1 ml. Bij het gebruik van Juvéderm zijn de kosten tussen de 261 euro en 350 euro voor 1 ml. Bij Radiesse wordt er gebruikt gemaakt van 1,5 ml en daar zijn de kosten tussen de 225 euro en 400 euro.

Een afspraak maken voor een marionetlijnen behandeling?

Bel ons op +32 38085948 of maak direct online een afspraak.