Traptox

Sportfanaat of huismus: spanning in de nek en rug kan iedereen overkomen. Door té veel spanning op de trapezius spier kunnen zelfs rugklachten en spierspanningshoofdpijn ontstaan. Traptox kan hier de oplossing voor bieden.

Traptox
Prijs Vanaf €165,-
Behandeltijd 15 minuten
Controle 2 - 4 weken
Effect + / - 3 maanden

Wat is traptox?

Met Traptox bedoelen we spierontspanners in de trapezius. Dit is de spier boven op de rug die vooral verantwoordelijk is voor de beweging van de schouders. Het kan echter zijn dat u veel spanning in deze spieren voelt, bijvoorbeeld door een slechte houding, stress of langdurig zitten. Dit leidt op den duur tot onder andere hoofdpijn en nekpijn. Traptox kan hiervoor dé oplossing bieden. Door de trapezius met spierontspanners stil te leggen, zullen uw nek en rug meer ontspannen.

Hoe werkt een Traptox behandeling

U begint altijd met een consult. U legt dan uw klachten voor aan de behandelaar zodat besloten kan worden of Traptox de oplossing voor u is. Geeft hij of zij een go? Dan kan de behandeling beginnen. Er worden dan 20 tot 50 eenheden spierontspanner aan beide kanten van de trapezius geïnjecteerd.

Zoals de naam al zegt, zorgen de spierontspanners ervoor dat de trapezius ontspant. Dit kan talloze klachten verlichten, waaronder spanningshoofdpijn, een gespannen nek en pijnklachten in de nek en rug. In sommige gevallen kan het zelfs voor een optisch langere nek zorgen. Let op: dit is niet gegarandeerd.

Traptox

Stappenplan Traptox

Een consult bij Faceland is altijd gratis en vrijblijvend. Tijdens deze afspraak bespreekt u uw klachten met een behandelaar. Hij of zij bepaalt dan of u geschikt bent voor de behandeling en hoeveel eenheden spierontspanner u nodig heeft. Ook worden er foto’s gemaakt om eventueel volumeverlies in het gebied vast te kunnen leggen.

Aan het begin van de Traptox behandeling wordt het gebied afgetekend. Zo weet de behandelaar precies waar hij of zij moet prikken. Vervolgens wordt met verschillende injecties de spierontspanner geïnjecteerd. De spier zal tijdelijk verslappen wat klachten kan verlichten.

Wacht na de behandeling minstens 48 uur met sporten en vermijd de eerste 2 weken de sauna of zonnebank. Pas ook op met de zon en smeer voldoende zonnebrandcrème. Make-up kunt u weer dragen als de prikgaatjes dicht zijn, vaak al na een aantal uur al.

Prijzen van de Traptox behandeling

De prijs van een TrapTox behandeling is afhankelijk van het merk dat gebruikt wordt en hoe groot de zone is.

De één heeft namelijk meer spierontspanners nodig dan de ander.

 • Traptox behandeling

  Behandelaar
 • Traptox

  Traptox klein | Merk 1

   210,-
 • Traptox

  Traptox groot | Merk 1

   315,-
 • Traptox

  Traptox klein | Merk 2

   180,-
 • Traptox

  Traptox groot | Merk 2

   270,-
Spierontspanners

Het resultaat van Traptox

Direct na de behandeling merkt u nog niet heel veel, maar na twee weken is het resultaat écht optimaal. U kunt dan minder spanning voelen in de nek, schouders en het hoofd. Eventuele spanningshoofdpijn kan verdwijnen en u voelt u stukken lichter! Dit resultaat blijft zo’n drie maanden aan.

Bent u na twee weken niet tevreden over het resultaat? Kom dan binnen twee tot vier weken terug voor een controle afspraak. Misschien raden we dan een speciale migraine behandeling aan die misschien beter werkt.

Nazorg van Traptox

Na de behandeling mag u de schouders en nek gewoon bewegen. Masseer het gebied echter niet, tenzij de behandelaar iets anders zegt. De injecties zorgen soms voor blauwe plekjes of lichte zwelling, maar dit trekt snel weer weg. U kunt dit na een aantal uur, als de prikgaatjes dicht zijn, bedekken met make-up.

Wacht minstens 48 uur met sporten, anders kunt u de spierontspanners eruit zweten. Om dezelfde reden mag u de eerste 2 weken geen bezoek brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan felle zon en uv-straling kan voor het behandelde gebied extra gevoelig zijn en het resultaat negatief beïnvloeden.

Nazorg injectables

Waarom Faceland?

Traptox

Altijd een Faceland bij u in de buurt met maar liefst 28+ klinieken

Traptox

Er zijn al meer dan 1.864.528 behandelingen door ons uitgevoerd

 

Traptox

Bij Faceland werken 80+ opgeleide specialisten die up to date zijn van de nieuwste technieken

Traptox

Op vakantie? Misschien komt u onze kliniek wel tegen! Faceland zit namelijk in 4 landen gevestigd!

Veelgestelde vragen over Traptox

Er zijn verschillende oefeningen om de trapezius spier te ontspannen. De snelste optie is echter met spierontspanners. Door dit middel in de spier te laten injecteren, zal deze binnen no-time ontspannen. Zo kunnen klachten verdwijnen.

Spanning in de nek komt bij heel veel mensen voor. Met spierontspanners kunt u hier vanaf komen. Door het middel te laten injecteren in de trapezius spier, zal deze ontspannen wat nekklachten kan doen verdwijnen.

Traptox kan uw schouders smaller maken, maar dit is niet gegarandeerd. Tegenwoordig volgen veel mensen de Barbie-trend van een lange, slanke nek en schouders op met behulp van spierontspanners. De Traptox behandeling is echter puur gericht op het verlichten van klachten.

Tijdens een Traptox behandeling worden spierontspanners in het bovenste deel van de trapeziusspier geïnjecteerd. Hierdoor wordt de beweging in dit gebied tijdelijk verminderd, wat onder andere nekklachten en hoofdpijn kan verlichten.

Klachten door de trapezius spier, ook wel monnikskapspier, komen bij veel mensen voor. Er is geen één duidelijke oorzaak, maar vaak heeft het te maken met je houding. Als u veel onderuitgezakt zit, voorovergebogen loopt of uw schouders opgetrokken houdt, komen klachten vaker voor.

Ja, hier hoeft u zich geen zorgen om te maken. Bij fanatieke sporters zal een grotere hoeveelheid spierontspanner nodig zijn om het gewenste effect te bereiken. Dit betekent echter niet dat er na de behandeling geen kracht meer in de schouders zit. Hiervoor zouden héél veel injecties nodig zijn, meer dan dat wij aanbieden voor de Traptox behandeling.

Een afspraak maken voor een Traptox behandeling?

Bel ons op +32 38085948 of maak direct online een afspraak.