Bovenooglidcorrectie

Door het ouder worden kan uw zicht in het dagelijks leven flink belemmerd worden! Zo kan het beperkte zicht zelfs hoofdpijn veroorzaken. Met een bovenooglidcorrectie helpen wij u hier vanaf.

 
Bovenooglidcorrectie
Prijs Vanaf €495,-
Behandeltijd 45 Minuten
Controle 7-9 dagen

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Hangende bovenste oogleden kunnen u flink belemmeren in het dagelijks leven. Zo beperken ze uw zicht, kunnen ze hoofdpijn veroorzaken en geven ze u een vermoeide blik. Een bovenooglidcorrectie is dan dé oplossing, want met plastische chirurgie kunt u veel bereiken. Tijdens de behandeling wordt de overhangende huid van de oogleden verwijderd. Klachten worden verleden tijd, u lijkt jaren jonger en heeft geen last meer van een vermoeide blik. Een subtiel verschil in uiterlijk, maar een oh zo groot effect!

Hoe werkt een bovenooglidcorrectie?

Voorafgaand aan de ingreep vindt er altijd een gratis oriënterend gesprek plaats bij uw cosmetisch arts in België. Neem altijd uw medicatieoverzicht mee! Op basis hiervan en uw klachten bepaalt de arts of u geschikt bent. Als alles goedgekeurd is en u ook wilt doorzetten, kan de operatie ingepland worden. Let op: de ingreep zelf vindt plaats in één van onze klinieken in Nederland. De gemiddelde wachttijd is twee weken. Vindt u een chirurgische ingreep nog te heftig?

Dan kan een wenkbrauwlift ook al wonderen doen voor een frisse blik. Uw bovenste oogleden krijgen een ooglidcorrectie onder plaatselijke verdoving. De arts tekent de huid af en bepaalt hoeveel er verwijderd wordt. Vervolgens wordt de overtollige huid weggesneden en de bloedvaatjes dichtgeschroeid. De incisie wordt gehecht in de oogplooi zodat een litteken na het herstel nauwelijks te zien zal zijn. In totaal duurt de ingreep slechts 45 minuten.

Ooglidcorrectie stap voor stap

Stappenplan bovenooglidcorrectie

U kunt via de website een afspraak maken voor een kosteloos oriënterend gesprek. Dit gesprek kan online of in een van onze klinieken in België. Tijdens het gesprek kijkt de cosmetisch arts naar de oogleden en de geschiktheid voor een operatie. De wachttijd hiervan is gemiddeld twee weken. De operatie vindt altijd plaats bij de behandelaar waarbij u op consult bent geweest. Het is belangrijk dat u een medicatieoverzicht meeneemt naar het consult wanneer u medicijnen gebruikt. Dit overzicht is te verkrijgen bij de apotheek.

Voor de daadwerkelijke ingreep kunt u terecht in één van onze klinieken in Nederland. De bovenooglidcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De arts tekent de huid af en bepaalt hoeveel er verwijderd wordt. Vervolgens wordt de overtollige huid weggesneden en de bloedvaatjes dichtgeschroeid. De incisie wordt gehecht in de oogplooi zodat een litteken na het herstel nauwelijks te zien zal zijn. In totaal duurt de ingreep slechts 45 minuten.

De eerste week na de bovenooglidcorrectie is het noodzakelijk dat u genoeg rust neemt. Ook moet u goed koelen met een koelbril. Dit zal het herstel bevorderen en zorgen voor het beste resultaat. Na deze week kunt uw langzaamaan uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. Vermijd alsnog zware inspanning. Dit zet namelijk te veel druk op de oogleden. Als de wondjes genezen zijn, kunt u hier littekencrème op smeren voor een mooi resultaat.

Bovenooglidcorrectie kosten

 • Bovenooglidcorrectie

  Behandelaar
 • Ooglidcorrectie

  Bovenooglidcorrectie oriënterend gesprek

  € Vrijblijvend,-
 • Ooglidcorrectie

  Bovenooglidcorrectie

  € 495,-

Het resultaat van de bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie zorgt voor een open en uitgeruste blik. Hoofdpijnklachten zullen verdwijnen en alledaagse handelingen, bijvoorbeeld make-up aanbrengen, gaan veel makkelijker. Als de hechtingen zijn verwijderd en de wondjes dicht zijn, is het resultaat snel zichtbaar. In het begin kunnen de littekens nog vurig zijn

 

maar na een paar weken heeft u prachtige, sprekende ogen! Het resultaat van de bovenooglidcorrectie is permanent. In principe hoeft u dus geen herhaal behandeling te ondergaan. We kunnen echter het verouderingsproces niet tegenhouden, dus de oogleden zullen dus nog steeds verouderen na de correctie. Een tweede ingreep kan dus na een lange tijd weer nodig zijn.

Nazorg van de bovenooglidcorrectie

Na de bovenooglidcorrectie mag u niet zelf rijden. Regel dus vervoer! Het resultaat is te zien nadat de bloeduitstortingen zijn weggetrokken. De eerste dagen tot week na de behandeling is het noodzakelijk dat u genoeg rust neemt en de ogen goed koelt. Een koelbril helpt om zwelling en blauwe plekken tegen

te gaan. Na deze week zullen de hechtingen worden verwijderd bij de kliniek in Nederland en kunt u langzaamaan uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. Vermijd alsnog zware inspanning. Dit zet namelijk te veel druk op de oogleden. Als de wondjes genezen zijn, kunt u hier littekencrème op smeren voor een mooi resultaat.

Bovenooglidcorrectie

Waarom Faceland?

Bovenooglidcorrectie

Met maar liefst 28 klinieken is er altijd een Faceland bij u in de buurt.

Bovenooglidcorrectie

Er zijn al meer dan 1.864.528 behandelingen door ons uitgevoerd.

Bovenooglidcorrectie

Bij Faceland werken 80+ opgeleide specialisten die up to date zijn van de nieuwste technieken.

Bovenooglidcorrectie

Op vakantie? Misschien komt u onze kliniek wel tegen! Faceland zit namelijk in 4 landen gevestigd!

Veelgestelde vragen

Een bovenooglidcorrectie is een kleine chirurgische ingreep die wonderen kan doen als u last heeft van hangende oogleden. Het stukje overhangende huid wordt hier verwijderd waardoor klachten als hoofdpijn of belemmering van het zicht verleden tijd zijn.

Een bovenooglidcorrectie kan hangende oogleden verhelpen. Door een stukje huid en vet boven de ogen te verwijderen, staan uw ogen weer open en heeft u een stralende blik.

Na de ingreep kunt u gelijk naar huis, maar rijd absoluut niet zelf! Na zeven tot negen dagen komt u terug om de hechtingen te verwijderen. U kunt dan uw dagelijkse activiteiten hervatten, maar alsnog op een rustig tempo.

Deze ingreep kost bij Faceland €495,-. Voor dit bedrag worden beide ogen geholpen én krijgt u een een gratis oriënterend gesprek.

Na de ingreep mag u niet autorijden. Het is belangrijk na de ooglidcorrectie rustig aan te doen en de tijd te nemen voor het herstel. Douchen mag vanaf de dag na de operatie. Lang douchen en in bad gaan mag niet. Gedurende de eerste weken na de ingreep moet u zwaar tillen en andere inspanning vermijden. Lichte werkzaamheden in een schone, droge omgeving mag, maar u zult wel minder toonbaar zijn door de pleisters en eventuele bloeduitstortingen. Uw arts zal u na de behandeling in detail uitleggen wat wel en niet mag.

Wilt u een afspraak maken voor een oriënterend gesprek over de bovenooglidcorrectie?

Bel ons op +32 38085948 of maak direct online een afspraak.