Bovenooglidcorrectie

Na een bovenooglidcorrectie zijn uw hangende oogleden en vermoeide blik verleden tijd. Deze behandeling zorgt voor een frisse en jeugdige uitstraling.

 
Bovenooglidcorrectie
Prijs Vanaf €365,-
Behandeltijd 45 Minuten
Controle 7-9 dagen
Effect ± 15 jaar

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie is een kleine chirurgische ingreep die wonderen kan doen wanneer u last hebt van hangende oogleden. Deze hangende oogleden kunnen ervoor zorgen dat u er vermoeid uitziet en last hebt van hoofdpijn. Na de ooglidcorrectie zult u merken dat u weer een frisse uitdrukking hebt, er minder vermoeid uitziet en het aanbrengen van oogmake-up weer gemakkelijk gaat. Het is een subtiel verschil, maar zal ervoor zorgen dat u er jaren jonger uitziet en veel complimenten ontvangt dat u er stralend uitziet.

Hoe werkt een bovenooglidcorrectie?

Voorafgaand aan de ingreep vindt er altijd een vrijblijvend consult plaats bij een cosmetisch arts naar keuze. Daar wordt naar de oogleden gekeken en bepaald of u geschikt bent voor een ooglidcorrectie van de bovenoogleden. Wanneer u medicatie gebruikt is het van uiterst belang dat u een medicatieoverzicht meeneemt, deze is te verkrijgen bij uw apotheek. Als u geschikt bent voor de operatie en u bent er zelf ook zeker van, dan kan de operatiedatum meteen in overleg worden ingepland. De wachttijd hiervan is gemiddeld 2 weken. De operatie vindt altijd plaats bij de behandelaar waarbij u op consult bent geweest.

De ooglidcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving, u kunt dus van tevoren gewoon wat eten en drinken. De behandelend arts begint met het aftekenen van de huid, dit houdt in dat er op het ooglid wordt getekend hoeveel huid er precies verwijderd moet worden. Vervolgens wordt de overtollige huid (wanneer nodig ook vetweefsel) verwijderd. Na het verwijderen van het reepje huid worden de bloedvaatjes dichtgeschroeid tegen het bloeden en wordt de incisie gehecht. Deze hechting zal precies in de oogplooi worden geplaatst waardoor het eventuele litteken na het herstel nauwelijks te zien zal zijn. In totaal duurt de ingreep slechts 45 minuten.

De bovenooglidcorrectie

Prijzen van de bovenooglidcorrectie

Wilt u zeker weten wat de behandeling gaat kosten?

De onderstaande prijzen zijn vaste prijzen inclusief een gratis consult.

 • Bovenooglidcorrectie

  Behandelaar
  Premium Behandelaar
 • Bovenooglidcorrectie consult

  € Kosteloos,-
 • Bovenooglidcorrectie

  € 365,-

Het resultaat van de bovenooglidcorrectie

Het resultaat van een bovenooglidcorrectie is een openere en uitgerustere blik. Ook zult u merken dat de druk op de ogen hoofdpijn klachten verdwijnen en het aanbrengen van make-up zal een stuk makkelijker gaan. Het resultaat is vrij snel zichtbaar. Nadat de hechtingen zijn verwijderd en de wondjes dicht zijn, is het resultaat vrij snel zichtbaar. De littekens zullen in het begin nog wat vurig zijn, maar dit vervaagd in de weken na de behandeling. Zodra de littekens vervaagd zijn, is het resultaat van de bovenooglidcorrectie mooie gelifte oogleden. De ogen zullen er sprekender uitzien en de meeste patiënten zien er jaren jonger uit!

 

Bij een ooglidcorrectie, zowel bij de bovenooglidcorrectie als bij de onderooglidcorrectie, wordt er overtollige huid of overtollig vet operatief verwijderd. De behandeling hoeft dus niet herhaald te worden voor een optimaal en langdurig resultaat, zoals met een Botox behandeling of filler behandeling het geval is. Hoewel het resultaat van een ooglidcorrectie permanent is, gaat het verouderingsproces gewoon door. Ook rondom de ogen. Dit betekent dat de oogleden, zowel de bovenoogleden als de onderoogleden nog steeds verouderen na de ooglidcorrectie. Het kan dus het geval zijn dat er nog een ooglidcorrectie nodig is om de veroudering van de oogleden opnieuw terug te draaien. Dit is echter niet bij alle patiënten het geval. Indien dit wel het geval is, vindt de tweede operatie meestal pas jaren, soms tientallen jaren later, plaats.

Nazorg van de bovenooglidcorrectie

Na de bovenooglidcorrectie moet u de eerste week rustig aan doen. Genoeg rust nemen, zal het herstel van uw oogleden bevorderen en zorgen voor het beste resultaat. Houd in ieder geval de eerste week na de bovenooglidcorrectie vrij om te herstellen. Na ongeveer een week worden de hechtingen verwijderd. Hierna kunt u langzaamaan dagelijkse activiteiten hervatten. Let er wel op dat u tillen en andere zware inspanningen nog zoveel mogelijk vermijdt. Dit kan namelijk zorgen voor veel druk op de oogleden.

Na de ooglidcorrectie kunt u meteen naar huis, echter mag u absoluut niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat er iemand is die met u meegaat. Het resultaat van de ingreep is te zien nadat de bloeduitstortingen zijn weggetrokken. De behandelaar zal altijd een foto maken voor de behandeling, zodat de resultaten goed te vergelijken zijn. Na 7 tot 9 dagen komt u weer terug om de hechtingen te laten verwijderen. Wanneer de hechting is verwijderd en het wondje goed is genezen, kunt u beginnen met het aanbrengen van littekencrème. Bij Faceland kunt u voor €17,50 een littekencrème van het merk Alhydran aanschaffen tijdens uw consult. Alhydran, een van de beste littekencrèmes op de markt, is een krachtige vochtregulerende gel-crème die diep in de huid trekt en van binnenuit de huid herstelt. Ook is het mogelijk om een koelbril aan te schaffen voor €5,-. Deze koelbril is speciaal gemaakt om zwellingen en bloeduitstortingen te verminderen.

Waarom Faceland?

https://www.facelandclinic.com/app/assets/stoel.png

Altijd een Faceland bij u in de buurt met maar liefst 22 klinieken

https://www.facelandclinic.com/app/assets/naald2.png

Er zijn al meer dan 1.465.748 behandelingen door ons uitgevoerd

https://www.facelandclinic.com/app/assets/arts.png

Bij Faceland werken 72 opgeleide specialisten die up to date zijn van de nieuwste technieken

https://www.facelandclinic.com/app/assets/plaats.png

Op vakantie? Misschien komt u onze kliniek wel tegen! Faceland zit namelijk in 4 landen gevestigd!

Veelgestelde vragen over bovenooglidcorrecties

Een bovenooglidcorrectie is een kleine chirurgische ingreep die wonderen kan doen wanneer je last hebt van hangende oogleden. Na de ooglidcorrectie zal je merken dat je weer een frisse uitdrukking hebt, er minder vermoeid uitziet en het aanbrengen van oogmake-up weer gemakkelijk gaat. Het is een subtiel verschil, maar zal ervoor zorgen dat je er jaren jonger uitziet en veel complimenten ontvangt dat je er stralend uitziet.

Je mag dan contact opnemen met Faceland Chirurgie (optie 2) 088 101 46 00. Je wordt dan te woord gestaan door een doktersassistente, zij kan eventueel ook overleggen met jouw behandelaar. Faceland Chirurgie is telefonisch bereikbaar op maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur of je kunt mailen naar chirurgie@faceland.nl.

Bij Faceland is het helaas niet mogelijk om de operatie te laten vergoeden door de zorgverzekeraar. De basisverzekering van ziektekostenverzekeringen vergoedt bijna nooit een bovenooglidcorrectie. Maar met een aanvullende verzekering kun je het soms wel vergoed krijgen. Je moet echter wel voldoen aan de zware criteria van deze verzekeraars om voor vergoeding in aanmerking te komen. De eisen verschillen ook nogal per verzekeraar.

Een afspraak maken voor een bovenooglidcorrectie consult?

Bel ons op +32 38085948 of maak direct online een afspraak.