Hangende oogleden

Ouderdom komt met vele gebreken, waaronder hangende oogleden. Het lijkt onschuldig, maar kan voor flinke klachten zorgen. Hoofdpijn en verminderd zicht zijn geen grap! Dit wordt echter verleden tijd met een ooglidcorrectie van de bovenoogleden.

Hangende oogleden
Prijs Vanaf €425,-
Behandeltijd 45 Minuten
Controle 7-9 dagen

Wat zijn hangende oogleden?

Naarmate we ouder worden, verliest ons gezicht volume en elasticiteit. De huid wordt dan veel minder rekbaar. Hangende en zware oogleden maken hun intrede, en dat kan erg vervelend zijn. De huid boven de ogen gaat dan steeds meer over de ogen hangen. Ook op jongere leeftijd kunt u al last hebben van dit kwaaltje. Vaak speelt erfelijkheid namelijk een grote rol. Met plastische chirurgie kunnen we dit probleem oplossen.

De hangende oogleden behandeling

Met een ooglidcorrectie van de bovenoogleden kunnen wij een hangend ooglid verhelpen. Aan het begin van de ingreep wordt het te verwijderen vel afgetekend. Vervolgens wordt u plaatselijk verdoofd zodat u geen pijn voelt. De overhangende huid wordt weggesneden en de bloedvaatjes worden dichtgeschroeid.

Vervolgens wordt alles netjes gehecht in de oogplooi zodat een eventueel litteken zo min mogelijk opvalt. De ingreep duurt in totaal ongeveer 45 minuten. Zorg er wel voor dat iemand u komt ophalen, want zelf rijden mag absoluut niet! Om de overige rimpels rond de ogen weg te werken, kunt u voor een spierontspanner behandeling van de kraaienpootjes gaan.

Stappenplan hangende oogleden

U kunt een afspraak maken voor een kosteloos oriënterend gesprek, dat altijd plaatsvindt vóór de operatie. Dit gesprek vindt plaats in een kliniek in België. Tijdens het gesprek kijkt de cosmetisch arts naar de oogleden en de geschiktheid voor een operatie.

 

De operatie vindt altijd plaats bij de behandelaar waarbij u op gesprek bent geweest, maar wel bij een kliniek in Nederland. Het is belangrijk dat u een medicatieoverzicht meeneemt wanneer u medicijnen gebruikt. Dit overzicht is te verkrijgen bij de apotheek.

De correctie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De arts tekent de huid af en bepaalt hoeveel er verwijderd wordt. Vervolgens wordt de overtollige huid weggesneden en de bloedvaatjes dichtgeschroeid.

 

De incisie wordt gehecht in de oogplooi zodat een litteken na het herstel nauwelijks te zien zal zijn. In totaal duurt de ingreep slechts 45 minuten.

De eerste week na de behandeling is het noodzakelijk dat u genoeg rust neemt. Ook moet u goed koelen met een koelbril. Dit zal het herstel bevorderen en zorgen voor het beste resultaat.

 

Na deze week zullen de hechtingen (in Nederland)  worden verwijderd en kunt uw langzaamaan uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. Vermijd alsnog zware inspanning. Dit zet namelijk te veel druk op de oogleden. Als de wondjes genezen zijn, kunt u hier littekencrème op smeren voor een mooi resultaat.

Prijzen van een hangende oogleden behandeling

Bij Faceland kunt u van hangende oogleden afkomen voor een vaste lage prijs van €425,-.

Het oriënterend gesprek en de controle zijn geheel gratis.

 • Hangende oogleden

  Behandelaar
 • Ooglidcorrectie

  Bovenooglidcorrectie oriënterend gesprek

  € Vrijblijvend,-
 • Ooglidcorrectie

  Bovenooglidcorrectie

  € 495,-

Het resultaat van een hangende oogleden behandeling

Een ooglidcorrectie geeft u uw opgewekte en open blik terug. Klachten bij hangende bovenoogleden worden (vaak) verleden tijd, dus zeg maar gedag tegen hoofdpijn, slecht zicht en vermoeide ogen! Vindt u een chirurgische ingreep nog spannend? Een wenkbrauwlift kan ook groot resultaat hebben.

Het resultaat van de ingreep is blijvend en kan vele jaren aanhouden. We kunnen echter het natuurlijke verouderingsproces niet stoppen. Na vele jaren kan de huid dus steeds meer gaan hangen. Ook dan staan wij uiteraard weer voor u klaar!

Nazorg van een hangende oogleden behandeling

Na de behandeling mag u niet zelf rijden. Regel dus vervoer! Het resultaat is te zien nadat de bloeduitstortingen zijn weggetrokken. De eerste dagen tot week na de behandeling is het noodzakelijk dat u genoeg rust neemt en de ogen goed koelt. Een koelbril helpt om zwelling en blauwe plekken tegen te gaan.

Na deze week zullen de hechtingen worden verwijderd en kunt u langzaamaan uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. Vermijd alsnog zware inspanning. Dit zet namelijk te veel druk op de oogleden. Als de wondjes genezen zijn, kunt u hier littekencrème op smeren voor een mooi resultaat.

Waarom Faceland?

Hangende oogleden

Met maar liefst 28 klinieken is er altijd een Faceland bij u in de buurt.

Hangende oogleden

Er zijn al meer dan 1.864.528 behandelingen door ons uitgevoerd.

Hangende oogleden

Bij Faceland werken 80+ opgeleide specialisten die up to date zijn van de nieuwste technieken.

Hangende oogleden

Op vakantie? Misschien komt u onze kliniek wel tegen! Faceland zit namelijk in 4 landen gevestigd!

Veelgestelde vragen

Een bovenooglidcorrectie is dé oplossing voor hangende oogleden. Tijdens deze ingreep wordt overtollig vel weggehaald van de bovenoogleden, waardoor u weer een frisse blik krijgt.

Hangende oogleden worden veroorzaakt door verzakte en overmatige huid. U kunt hier zelf helaas niks aan doen, maar u kunt wel een correctie van de bovenste oogleden ondergaan.

U heeft hangende oogleden wanneer het vel van de bovenoogleden over uw ogen hangt. Dit kan leiden tot klachten als hoofdpijn en verslechterd zicht.

Een hangend ooglid kan klachten als hoofdpijn en verslechterd zicht veroorzaken. De oogleden voelen zwaar aan wat als vervelend ervaren kan worden.

U merkt dat de oogleden wat gaan hangen, omdat uw zicht wat belemmerd wordt. U voelt dat de huid wat slapper wordt, wat volkomen normaal is bij het ouder worden.

Een afspraak maken om hangende oogleden te behandelen?

Bel ons op +32 38085948 voor Antwerpen, Gent, Brugge of +32 23764672 voor Brussel of maak direct online een afspraak.