Migraine behandeling

Prijs Vanaf €155,-
Behandeltijd 15 minuten
Controle 2 - 4 weken
Effect 3 - 4 maanden

Migraine en stress- of spanningshoofdpijn is een veel voorkomend probleem.

Hoofdpijn is een complex fenomeen en kent vele oorzaken. Onder andere erfelijke factoren en leefstijlfactoren spelen hierbij een rol. Bij het laatste gaat het dan vooral om stress en spierbelasting. In veel gevallen helpt een pijnstiller tegen de hoofdpijn, echter langdurig gebruik van pijnstillers kan ook averechts werken en hoofdpijnklachten uitlokken of verergeren.

MIGRAINE BEHANDELING

De meest voorkomende hoofdpijn is de spierspanningshoofdpijn, te herkennen aan een drukkend gevoel rondom het hoofd en soms gepaard gaande met pijn in de nek en schouders. Dit type hoofdpijn hebben we allemaal wel eens, waarbij een lichte pijnstiller vaak afdoende is. Chronische spierspanningshoofdpijn kan het gevolg zijn van spanningen en stress, een langdurige en eentonige werkhouding (ook continu staren naar een computerscherm) of het gebruik van een verkeerd matras of hoofdkussen. Vaak zit er veel spanning in de nekspieren welke in verbinding staan met het hoofd.

WAT GEBEURD ER TIJDENS EEN HOOFDPIJNBEHANDELING?

Voor een effectieve behandeling van hoofdpijn injecteren we de frons– en voorhoofdsspieren (2 zones) met een spierontspanner.

De zones worden geïnjecteerd met botuline toxine. Botuline toxine is een spierontspanner en zorgt ervoor dat de spieren tijdelijk worden stilgelegd.Hierdoor neemt de spanningshoofdpijn af.Gemiddeld worden er 13 tot 15 prikjes verdeeld over beide zones. De behandeling zelf duurt niet lang, maximaal 15 minuten inclusief het consult.

Tijdens een persoonlijk consult met onze arts kunt u uw wensen bespreken en u kunt zich laten adviseren over de meest geschikte behandeling.

WAAR MOET U OP LETTEN NA DE BEHANDELING?

Na de behandeling mag u de geïnjecteerde zones gewoon bewegen. Waar u wel op moet letten is dat u de eerste 48 uur na de behandeling niet masseert of wrijft in het geïnjecteerde gebied. Het is mogelijk dat u na de behandeling last krijgt van blauwe plekken of zwelling. Blauwe plekken kunnen enkele uren na de behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn, gecamoufleerd worden met make-up. Verder mag u tot 24 uur na de behandeling niet sporten en geen bezoek brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat beïnvloeden.

WAT KUNT U VERWACHTEN VAN HET RESULTAAT?

Het resultaat is na 2 weken optimaal. Wacht dus altijd even deze 2 weken af, mocht u na deze periode niet tevreden zijn over het resultaat van de behandeling dan bent u altijd welkom voor een kosteloze controle afspraak. Deze afspraak dient binnen 2 tot 4 weken na de behandeling bij uw behandelend arts plaats te vinden. Mocht er tijdens deze afspraak nog een behandeling plaatsvinden, kan het zo zijn dat hier kosten aan verbonden zitten. De arts zal dit altijd met u overleggen.

Klik hier om een controle afspraak in te plannen.

WAT IS DE PRIJS VAN EEN MIGRAINE BEHANDELING?

De kosten van een migraine behandeling zijn afhankelijk van het product dat er wordt gebruikt. Bij Faceland werken we met twee merken botuline toxine. Tijdens de afspraak zal de arts u adviseren wat betreft het merk en het kostenplaatje met u bespreken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Bekijk hier een overzicht van onze prijzen van een hoofdpijnbehandeling.

TWIJFELT U OVER EEN HOOFDPIJNBEHANDELING?

U kunt bij onze kliniek in Antwerpen terecht voor een kosteloos en vrijblijvend consult.