Wat is een spierontspanner?

- Dr. Editor
Wat is een spierontspanner?

Hi beauties,

Bij Faceland Antwerpen kunt u terecht met verschillende problemen! Deze eerste blogpost staat in het teken van de spierontspanner (botuline neurotoxine). Wat houdt het precies in, hoe werkt het en hoelang heeft u plezier van het resultaat?

Een spierontspanner (botuline neurotoxine) is een product dat, zoals de naam doet vermoeden, de spieren ontspant doordat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren wordt geblokkeerd. Hierdoor hebben de spieren tijdelijk geen of minder activiteit. Het resultaat hiervan is dat de rimpel zich niet verder kan ontwikkelen en u daardoor tijdelijk de rimpel verzacht.

Deze behandeling is tijdelijk omdat de stof die de spieren ontspant na verloop van tijd wordt afgebroken door het lichaam. Waardoor spieractiviteit weer kan optreden.

Bij Faceland werken we met twee merken spierontspanners. Tijdens een persoonlijk consult met de arts kunt u bespreken welk merk het meest geschikt is voor u.

Een behandeling met een spierontspanner wordt vaak gekozen om het verouderingsproces in de huid uit te stellen of terug te draaien. Dit wordt vaak gedaan bij de fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Een spierontspanner kan echter ook voor andere klachten worden gebruikt. Als u last hebt van overmatig zweten kan een spierontspanner een optie zijn, maar ook als u spanningshoofdpijn hebt of last hebt van tandenknarsen kan het ontspannen van deze spieren de klachten verminderen.

WORDEN SPIERONTSPANNERS VERDUND?

Nee. Om de spierontspanners langdurig te kunnen bewaren, wordt het geleverd in poedervorm, echter is een poeder niet te injecteren. Om deze reden wordt een spierontspanner aangemaakt met een vloeistof van fysiologisch zout (natriumchloride). Dit gebeurt uiteraard altijd volgens de voorschriften van de fabrikant. Op die manier is de concentratie altijd hetzelfde, en dus niet verdund.

WAT IS HET EFFECT VAN EEN SPIERONTSPANNER?

De sterkte van het spierontspannende effect is afhankelijk van de spier sterkte en het gewenste effect wordt gestart met een dosering die uw arts geschikt voor u acht. Eventueel kan de dosering tijdens de volgende afspraak verhoogd worden, mocht het effect niet optimaal zijn. Hierbij moet een balans gevonden worden tussen voldoende effect van het product en het voorkomen van bijwerkingen.

Over het algemeen is het effect van een spierontspanner 3-4 maanden zichtbaar. De werkingsduur van een spierontspanner verschilt per persoon. Er zijn vele factoren die kunnen bijdragen aan de duur van de werking, denk hierbij aan; een snelle stofwisseling, veel sporten, roken, te veel blootstelling aan zonlicht of zelfs hormonale veranderingen zoals de overgang kunnen ervoor zorgen dat uw spierontspanner sneller uitwerkt.

“The best wrinkle is the one you never get”

Zijn er dingen die u nog niet wist over spierontspanners? Wat zou u nog meer willen weten? Laat het achter in de reacties! Een afspraak maken voor een spierontspanner behandeling? Klik hier!

Have a beautiful day!

Liefs,

Dr. Editor