Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie (ook wel bekend als blepharoplasty)  is verhoudingsgewijs een kleine cosmetische ingreep, maar het eindresultaat mag er wezen: je kijkt weer met open blik van een blij mens naar anderen.
Ooglidcorrectie
Prijs v.a. €365,-
Behandeltijd 45 minuten
Controle 7 - 9 dagen
Effect ± 15 jaar

Wat kan ik verwachten van een ooglidcorrectie?

Als u last hebt van deze klachten dan biedt de ooglidcorrectie een uitkomst. Een ooglidcorrectie kan ervoor zorgen dat u uw frisse en jeugdige uitstraling weer terug krijgt en uw klachten, zoals zware oogleden, verdwijnen. Bij een ooglidcorrectie wordt de overtollige huid rond de ogen verwijderd. Door het verwijderen van het teveel aan huid van de oogleden krijgt u weer een open, fris en uitgerust aangezicht. Een ooglidcorrectie is een veel voorkomende ingreep en wordt bij onze kliniek dagelijks uitgevoerd.

Wat is een onderooglidcorrectie?

Hebt u last van hangende oogleden onder het oog? Bij de onderoogleden ontstaat, door het verslappen van de huid, een overschot aan huid. Naast deze verslapping kan er soms ook vetweefsel dat zich onder de oogkas bevindt gaan uitpuilen. Hierdoor ontstaan zogenaamde wallen of ‘zakken’ onder uw ogen. Deze wallen kunnen ervoor zorgen dat u er extra vermoeid uitziet, terwijl u dat helemaal niet bent. Wilt u er wat aan doen? Dan kan dat een goede reden zijn om een onderooglidcorrectie te overwegen bij Faceland. Bij een onderooglidcorrectie zal een plastisch chirurg het teveel aan huid verwijderen en eventueel het uitpuilende vet teruggebracht.

 

Het resultaat van de ingreep is vermindering van losse huid en de wallen onder uw ogen verdwijnen.

De onderooglidcorrectie wordt bij Faceland in België nog niet uitgevoerd, in Nederland wel. Een plastisch chirurg voert de operatie uit en u bent onder algehele narcose. Het is niet mogelijk om deze behandeling onder lokale verdoving uit te laten voeren.

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Wanneer we ouder worden verliest de huid elasticiteit. De huid rondom de ogen is erg dun. Hierdoor wordt het verlies aan elasticiteit hier vaak eerder zichtbaar. Het gevolg is overhangende bovenoogleden. Wat kan zorgen voor een boze en vermoeide blik. Als u hier last van hebt is een bovenooglidcorrectie een goede oplossing. Bij een bovenooglidcorrectie worden deze overhangende oogleden gecorrigeerd door een kleine strook huid van de bovenste oogleden te verwijderen. Vervolgens wordt de huid gehecht waardoor de oogleden als het ware weer strak getrokken worden.

Het resultaat van de ingreep is vermindering van het zware en drukkende gevoel op de oogleden en uw uitstraling is weer fris en jeugdig.

De bovenooglidcorrectie kan bij onze kliniek worden uitgevoerd door zowel een cosmetisch arts als door een plastisch chirurg. Deze ingreep wordt uitgevoerd onder lokale verdoving, maar kan, indien gewenst, ook worden uitgevoerd onder algehele narcose. Dit heeft echter wel invloed op de prijs.

Prijzen van de ooglidcorrectie

  • Behandelaar
    Premium Behandelaar
  • Bovenooglidcorrectie consult

    € Kosteloos,-
  • Bovenooglidcorrectie

    € 425,-

Welke ooglidcorrecties worden in onze kliniek uitgevoerd?

Een bovenooglidcorrectie is een kleine cosmetische ingreep die wonderen kan doen wanneer u last hebt van hangende oogleden. Deze hangende oogleden kunnen ervoor zorgen dat u er vermoeid uitziet en last hebt van hoofdpijn. Het verwijderen van de overtollige huid zorgt ervoor dat deze klachten verdwijnen. Na de ooglidcorrectie zult u merken dat u weer een frisse uitdrukking hebt, er minder vermoeid uitziet en het aanbrengen van oogmake-up weer gemakkelijk gaat. Het is een subtiel verschil, maar zal ervoor zorgen dat u er jaren jonger uitziet en veel complimenten ontvangt dat u er stralend uitziet.

Hebt u juist last van wallen onder u ogen? Dat komt door hangende oogleden onder u ogen. Waarschijnlijk stoort u zich aan het feit dat u er ouder en vermoeider uitziet dan u bent. Bovendien zorgen wallen voor een donkere schaduw onder u ogen. Bij een onderooglidcorrectie verplaatsen of verwijderen onze plastisch chirurgen overtollig vet en een kleine hoeveelheid huid, zodat u na de operatie geen last meer hebt van wallen en er weer jong en fris uitziet. Soms zijn niet alleen de oogleden onder het oog verslapt. Ook kunnen de oogleden boven het oog zijn gaan hangen. Het is dan een goed idee om bij een onderooglidcorrectie ook een bovenooglidcorrectie uit te voeren. Dit kan in één behandeling.

Wat kan ik verwachten van het herstel na een ooglidcorrectie?

Na de ooglidcorrectie is het heel belangrijk om regelmatig te koelen. Hoe u dit het beste kunt doen, zal de doktersassistente aan u uitleggen. Het koelen zal helpen de zwelling tegen te gaan en zal verlichting geven als u pijn hebt. Het komt namelijk regelmatig voor dat u nadat de verdoving uitwerkt wat ongemak kan ervaren. Dit is meestal goed te verhelpen met pijnmedicatie. Ook zal de doktersassistente zal u hierover instructies geven.

U hebt ongeveer 7 tot 14 dagen nodig om te herstellen van een ooglidcorrectie. Een bovenooglidcorrectie zal doorgaans iets sneller genezen dan een onderooglidcorrectie. Na de behandeling zal de huid rond de ogen wat strak aanvoelen. Ook kunt u nog kleine zwellingen en bloeduitstortingen waarnemen. Daarbij kunt u een aantal weken last hebben van geïrriteerde ogen of een doof gevoel van de oogleden. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam en in het algemeen niet zorgwekkend.

Na de operatie vertellen we u precies wat u wel en niet mag doen. Het is belangrijk na de ooglidcorrectie rustig aan te doen en uw tijd te nemen voor het herstel. Dit bevordert namelijk het beste resultaat.

Douchen mag vanaf de dag na de operatie. De hechtingen en de pleisters kunnen daar tegen. Lang douchen en in bad gaan mag niet. Na een week worden de hechtingen en de pleisters verwijderd. Gedurende die week moet u zwaar tillen en andere inspanning vermijden. Lichte werkzaamheden in een schone, droge omgeving mag u doen, maar u zult wel minder toonbaar zijn door de pleisters en eventuele bloedduitstortingen. Koelen voelt fijn in deze periode en helpt tegen de zwelling.

Veelgestelde vragen over de ooglidcorrectie

Dat is mogelijk. De bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie worden dan in één behandeling uitgevoerd. Zo hebt u een optimaal resultaat en krijgt u met een gehele ooglift uw frisse uitstraling weer terug. Wanneer u ervoor kiest om een bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie in één keer te laten uitvoeren, wordt dit gedaan onder algehele narcose en wordt de operatie uitgevoerd door een plastisch chirurg.

Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep. U zult je vooraf moeten voorbereiden op de operatie en tijd nodig hebben om te herstellen. Allereerst dient u tijdig te stoppen met het nuttigen van alcohol. Enkele dagen voor de ingreep is voldoende. Alcohol verdunt namelijk het bloed wat kan leiden tot bloedingen tijdens de behandeling of na de ooglidcorrectie. Rookt u? Dan is het heel belangrijk dat je minimaal twee weken voor de operatie stopt met roken. Nicotine vernauwt de bloedvaten wat de genezing van de wond na de operatie van de oogleden kan verstoren.