Ervaring schaamlipcorrectie Zwanetta

- Dr. Editor
Ervaring schaamlipcorrectie Zwanetta

Twee jaar geleden onderging Zwanetta Fox een schaamlipcorrectie bij Faceland. Een ingreep die dagelijks in onze kliniek wordt uitgevoerd. Toen we bekend maakten dat Zwanetta de operatie bij ons onderging, werden wij en zij zelf overspoeld met vragen. In samenwerking met Zwanetta hebben wij toen meerdere video’s gemaakt om deze vragen te beantwoorden. In deze blog zet ik alle vragen voor je op een rijtje!

WAAROM WIL JE EEN SCHAAMLIPCORRECTIE?

Ik wil eigenlijk al heel lang een schaamlipcorrectie ondergaan. Ik merk dat mijn schaamlippen bij mij voor veel ongemakken zorgen. Ik heb er al heel lang last van. Vooral tijdens het sporten, heb ik er last van. Ik dans veel, maar ook tijdens het fietsen zit het soms ‘in de weg’. Ook zit ondergoed soms echt niet lekker. Ik wil graag van deze klachten af. Ik hoop dat een schaamlipcorrectie mijn problemen oplost.

Voor mij is de schaamlipcorrectie dus echt om medische redenen. Ik vind het niet lelijk, maar als het er cosmetisch gezien mooier van wordt is dat mooi meegenomen. Maar dat is voor mij niet de voornaamste reden om de operatie te ondergaan.

WAT HOUDT EEN SCHAAMLIPCORRECTIE PRECIES IN?

Een schaamlipcorrectie is een operatie waarbij overtollig huidweefsel van de binnenste schaamlippen wordt verwijderd. Bij veel vrouwen zijn de binnenste schaamlippen groter of langer dan de buitenste schaamlippen. Als je hier last van hebt of je stoort je eraan dan kan de schaamlipcorrectie een oplossing voor je zijn.

Wil je meer weten over deze ingreep? Bekijk dan de schaamlipcorrectie!

Ervaring schaamlipcorrectie Zwanetta Bekijk video

WANNEER WIST JE DAT EEN SCHAAMLIPCORRECTIE DE OPLOSSING VOOR JOU WAS?

Ik kreeg er last van toen ik ongeveer 14 jaar was. Toen merkte ik dat mijn binnenste schaamlippen langer werden dan de buitenste. Dit komt natuurlijk door alle hormonen. Op die leeftijd fietste ik naar school en ik merkte vooral tijdens het fietsen dat ik er steeds meer last van kreeg.

Eigenlijk wilde ik het destijds al doen, omdat ik er zo’n last van had. Maar dit kon natuurlijk nog niet, omdat ik nog niet volgroeit was. Inmiddels ben ik dat wel en weet ik dat ik mijn problemen nog steeds wil verhelpen.

Om zeker te weten dat de schaamlipcorrectie mijn klachten zou oplossen, ben ik ver voor mijn operatie op consult geweest. Tijdens dit consult heb ik heel veel informatie gekregen en ik kreeg een goed gevoel bij de ingreep en bij de arts. Ik was alleen echt nog te bang om toen de stap te zetten.

WAAROM TWIJFELDE JE OVER DE SCHAAMLIPCORRECTIE?

Een jaar voor mijn operatie was ik al op consult geweest. Ik heb me toen niet laten opereren, omdat ik heel erg bang was voor de operatie. Ik vond het idee dat ik wakker zou zijn tijdens de operatie heel erg beangstigend en ik ben bang voor naalden. Hierdoor heb ik toen gewacht.

WAAROM HEB JE TOCH DE STAP GEZET OM DE SCHAAMLIPCORRECTIE TE ONDERGAAN?

Nadat ik op consult was geweest kwam er in de media dat ik een schaamlipcorrectie overwoog. Dat zorgde ervoor dat ik talloze berichtjes kreeg van meiden die hetzelfde probleem hadden. Veel meiden zeiden dat ze ook een schaamlipcorrectie wilden ondergaan, maar dat ze zich schaamden of niet durfden.

Dit heeft mij het zetje gegeven om het wél te doen. Ik wil andere vrouwen helpen en laten zien dat je je er niet voor hoeft te schamen en dat je moet doen wat je zelf wilt. Zeker als het gaat om je eigen lichaam of als je bepaalde klachten hebt. Ik doe gewoon waar ik gelukkig van word.

Ervaring schaamlipcorrectie Zwanetta Bekijk video

WAT VOND JE VAN DE OPERATIE?

Ik was best bang voor de operatie. Ik kwam aan in de kliniek en de arts stelde me gelijk gerust. Ik ging de behandelruimte in en moest me uitkleden. Ik ging op de operatietafel liggen en vervolgens begon de arts met het schoonmaken van het operatiegebied. Alles, behalve het operatiegebied, werd afgedekt. Hierna kwam hetgeen waar ik het meeste bang voor was: de verdovingsprikken. Een uur voor de operatie heb ik zelf heel veel emla crème op m’n schaamlippen gesmeerd, zodat ik minder van de verdovingsprikken zou voelen. Ik had heel goed verdoofd, want ik voelde geen pijn. Wel wat beweging, maar absoluut niet pijnlijk. De hele operatie viel me heel erg mee. Ik zou de operatie zo nog een keer doen, zo weinig voelde ik. Direct na de operatie voelde ik ook niks dus dat ging ook heel goed.

Ik heb na de operatie ook gekeken of ik al wat kon zien, maar het was zo opgezwollen van de operatie dat ik echt niet kon zien hoeveel huid er was verwijderd.

Schaamlipcorrectie stap voor stap

HOE VERLIEP JE HERSTEL VAN DE SCHAAMLIPCORRECTIE?

Direct na de operatie voelde ik geen pijn, omdat ik nog verdoofd was. Toen ik thuis kwam van de operatie en de verdoving uitwerkte had ik echt heel veel pijn. De pijn brandde heel erg. Vooral na het plassen, niet tijdens het plassen. De pijn was heel heftig en hier kan je jammer genoeg niets aan doen behalve rusten en koelen.

Vooral de eerste dag was de pijn heel heftig. Daarna werd het per dag steeds beter. Zowel de pijn als de zwelling nam per dag af. Na twee weken gingen bij mij de hechtingen oplossen. Bij mij duurde dat best lang, waarschijnlijk komt dat gewoon doordat mijn lichaam het niet snel afbreekt. Toen kon ik ook weer ondergoed aan en vanaf toen ging het herstel heel snel.

HOELANG NA JE SCHAAMLIPCORRECTIE KON JE WEER WERKEN EN SPORTEN?

Het herstel is denk ik heel persoonlijk. Ik kon na 3 weken wel weer dansen, maar je moet zelf aanvoelen wanneer je pijn weg is en je weer langzaamaan dingen kan doen. Wanneer je weer normaal kan zitten en je benen weer kan kruisen, want dat kon ik een tijdje niet. Met sporten moet je ook echt de 6 weken wachten, zeker met krachttraining en gewichten. Er mag namelijk nog niet teveel druk op de geheelde wond komen te staan. Hoe langer je rust, hoe beter het resultaat!

BEN JE TEVREDEN MET HET RESULTAAT VAN DE SCHAAMLIPCORRECTIE?

In het begin vroeg ik me af of ik er wel tevreden mee zou zijn, omdat het lang opgezwollen bleef en de hechtingen bleven best lang hard. Toen de zwelling steeds meer afnam en m’n schaamlippen steeds meer hun eigen vorm terug kregen, ging ik het steeds mooier vinden. Ik ben er nu heel tevreden mee. De klachten die ik voor mijn operatie had, zijn opgelost.

WAAROM HEB JE VOOR FACELAND GEKOZEN VOOR DE SCHAAMLIPCORRECTIE?

Ik had al van Faceland gehoord via mijn moeder. Ze heeft zich wel eens bij Faceland laten behandelen en had dit positief ervaren. Daarna zag ik een gesponsorde post van Faceland op social media. Hierdoor heb ik toen besloten een consult in te plannen bij Faceland. Tijdens het consult kreeg ik een erg goed gevoel bij de arts en bij de kliniek. Daardoor heb ik me bij Faceland laten opereren.

TIPS VOOR EEN SCHAAMLIPCORRECTIE VAN ZWANETTA:

 • Smeer voor de operatie emla crème op het operatiegebied, dan voel je de verdovingsprikken bijna niet;
 • Als je nerveus bent tijdens de operatie, let dan op je ademhaling;
 • Ga onderuit gezakt zitten dan heb je minder last van de wond;
 • Neem genoeg rust! Des te beter je resultaat;
 • Heb geduld: de zwelling zorgt ervoor dat lang duurt voordat je het resultaat ziet;
 • Schaam je er niet voor, doe het!

GIDS MET ALLES OVER DE SCHAAMLIPCORRECTIE

Wil jij een gids ontvangen met resultatenfoto’s, handige tips én alles wat je moet weten over de ingreep en het herstel? Vul dan hieronder je gegevens in en ontvang gratis de gids die al jouw vragen zal beantwoorden!

Twee jaar geleden onderging Zwanetta Fox een schaamlipcorrectie bij Faceland. Een ingreep die dagelijks in onze kliniek wordt uitgevoerd. Toen we bekend maakten dat Zwanetta de operatie bij ons onderging, werden wij en zij zelf overspoeld met vragen. In samenwerking met Zwanetta hebben wij toen meerdere video’s gemaakt om deze vragen te beantwoorden. In deze blog zet ik alle vragen voor je op een rijtje!

WAAROM WIL JE EEN SCHAAMLIPCORRECTIE?

Ik wil eigenlijk al heel lang een schaamlipcorrectie ondergaan. Ik merk dat mijn schaamlippen bij mij voor veel ongemakken zorgen. Ik heb er al heel lang last van. Vooral tijdens het sporten, heb ik er last van. Ik dans veel, maar ook tijdens het fietsen zit het soms ‘in de weg’. Ook zit ondergoed soms echt niet lekker. Ik wil graag van deze klachten af. Ik hoop dat een schaamlipcorrectie mijn problemen oplost.

Voor mij is de schaamlipcorrectie dus echt om medische redenen. Ik vind het niet lelijk, maar als het er cosmetisch gezien mooier van wordt is dat mooi meegenomen. Maar dat is voor mij niet de voornaamste reden om de operatie te ondergaan.

WAT HOUDT EEN SCHAAMLIPCORRECTIE PRECIES IN?

Een schaamlipcorrectie is een operatie waarbij overtollig huidweefsel van de binnenste schaamlippen wordt verwijderd. Bij veel vrouwen zijn de binnenste schaamlippen groter of langer dan de buitenste schaamlippen. Als je hier last van hebt of je stoort je eraan dan kan de schaamlipcorrectie een oplossing voor je zijn.

Wil je meer weten over deze ingreep? Bekijk dan de schaamlipcorrectie!

Ervaring schaamlipcorrectie Zwanetta Bekijk video

WANNEER WIST JE DAT EEN SCHAAMLIPCORRECTIE DE OPLOSSING VOOR JOU WAS?

Ik kreeg er last van toen ik ongeveer 14 jaar was. Toen merkte ik dat mijn binnenste schaamlippen langer werden dan de buitenste. Dit komt natuurlijk door alle hormonen. Op die leeftijd fietste ik naar school en ik merkte vooral tijdens het fietsen dat ik er steeds meer last van kreeg.

Eigenlijk wilde ik het destijds al doen, omdat ik er zo’n last van had. Maar dit kon natuurlijk nog niet, omdat ik nog niet volgroeit was. Inmiddels ben ik dat wel en weet ik dat ik mijn problemen nog steeds wil verhelpen.

Om zeker te weten dat de schaamlipcorrectie mijn klachten zou oplossen, ben ik ver voor mijn operatie op consult geweest. Tijdens dit consult heb ik heel veel informatie gekregen en ik kreeg een goed gevoel bij de ingreep en bij de arts. Ik was alleen echt nog te bang om toen de stap te zetten.

WAAROM TWIJFELDE JE OVER DE SCHAAMLIPCORRECTIE?

Een jaar voor mijn operatie was ik al op consult geweest. Ik heb me toen niet laten opereren, omdat ik heel erg bang was voor de operatie. Ik vond het idee dat ik wakker zou zijn tijdens de operatie heel erg beangstigend en ik ben bang voor naalden. Hierdoor heb ik toen gewacht.

WAAROM HEB JE TOCH DE STAP GEZET OM DE SCHAAMLIPCORRECTIE TE ONDERGAAN?

Nadat ik op consult was geweest kwam er in de media dat ik een schaamlipcorrectie overwoog. Dat zorgde ervoor dat ik talloze berichtjes kreeg van meiden die hetzelfde probleem hadden. Veel meiden zeiden dat ze ook een schaamlipcorrectie wilden ondergaan, maar dat ze zich schaamden of niet durfden.

Dit heeft mij het zetje gegeven om het wél te doen. Ik wil andere vrouwen helpen en laten zien dat je je er niet voor hoeft te schamen en dat je moet doen wat je zelf wilt. Zeker als het gaat om je eigen lichaam of als je bepaalde klachten hebt. Ik doe gewoon waar ik gelukkig van word.

Ervaring schaamlipcorrectie Zwanetta Bekijk video

WAT VOND JE VAN DE OPERATIE?

Ik was best bang voor de operatie. Ik kwam aan in de kliniek en de arts stelde me gelijk gerust. Ik ging de behandelruimte in en moest me uitkleden. Ik ging op de operatietafel liggen en vervolgens begon de arts met het schoonmaken van het operatiegebied. Alles, behalve het operatiegebied, werd afgedekt. Hierna kwam hetgeen waar ik het meeste bang voor was: de verdovingsprikken. Een uur voor de operatie heb ik zelf heel veel emla crème op m’n schaamlippen gesmeerd, zodat ik minder van de verdovingsprikken zou voelen. Ik had heel goed verdoofd, want ik voelde geen pijn. Wel wat beweging, maar absoluut niet pijnlijk. De hele operatie viel me heel erg mee. Ik zou de operatie zo nog een keer doen, zo weinig voelde ik. Direct na de operatie voelde ik ook niks dus dat ging ook heel goed.

Ik heb na de operatie ook gekeken of ik al wat kon zien, maar het was zo opgezwollen van de operatie dat ik echt niet kon zien hoeveel huid er was verwijderd.

Schaamlipcorrectie stap voor stap

HOE VERLIEP JE HERSTEL VAN DE SCHAAMLIPCORRECTIE?

Direct na de operatie voelde ik geen pijn, omdat ik nog verdoofd was. Toen ik thuis kwam van de operatie en de verdoving uitwerkte had ik echt heel veel pijn. De pijn brandde heel erg. Vooral na het plassen, niet tijdens het plassen. De pijn was heel heftig en hier kan je jammer genoeg niets aan doen behalve rusten en koelen.

Vooral de eerste dag was de pijn heel heftig. Daarna werd het per dag steeds beter. Zowel de pijn als de zwelling nam per dag af. Na twee weken gingen bij mij de hechtingen oplossen. Bij mij duurde dat best lang, waarschijnlijk komt dat gewoon doordat mijn lichaam het niet snel afbreekt. Toen kon ik ook weer ondergoed aan en vanaf toen ging het herstel heel snel.

HOELANG NA JE SCHAAMLIPCORRECTIE KON JE WEER WERKEN EN SPORTEN?

Het herstel is denk ik heel persoonlijk. Ik kon na 3 weken wel weer dansen, maar je moet zelf aanvoelen wanneer je pijn weg is en je weer langzaamaan dingen kan doen. Wanneer je weer normaal kan zitten en je benen weer kan kruisen, want dat kon ik een tijdje niet. Met sporten moet je ook echt de 6 weken wachten, zeker met krachttraining en gewichten. Er mag namelijk nog niet teveel druk op de geheelde wond komen te staan. Hoe langer je rust, hoe beter het resultaat!

BEN JE TEVREDEN MET HET RESULTAAT VAN DE SCHAAMLIPCORRECTIE?

In het begin vroeg ik me af of ik er wel tevreden mee zou zijn, omdat het lang opgezwollen bleef en de hechtingen bleven best lang hard. Toen de zwelling steeds meer afnam en m’n schaamlippen steeds meer hun eigen vorm terug kregen, ging ik het steeds mooier vinden. Ik ben er nu heel tevreden mee. De klachten die ik voor mijn operatie had, zijn opgelost.

WAAROM HEB JE VOOR FACELAND GEKOZEN VOOR DE SCHAAMLIPCORRECTIE?

Ik had al van Faceland gehoord via mijn moeder. Ze heeft zich wel eens bij Faceland laten behandelen en had dit positief ervaren. Daarna zag ik een gesponsorde post van Faceland op social media. Hierdoor heb ik toen besloten een consult in te plannen bij Faceland. Tijdens het consult kreeg ik een erg goed gevoel bij de arts en bij de kliniek. Daardoor heb ik me bij Faceland laten opereren.

TIPS VOOR EEN SCHAAMLIPCORRECTIE VAN ZWANETTA:

 • Smeer voor de operatie emla crème op het operatiegebied, dan voel je de verdovingsprikken bijna niet;
 • Als je nerveus bent tijdens de operatie, let dan op je ademhaling;
 • Ga onderuit gezakt zitten dan heb je minder last van de wond;
 • Neem genoeg rust! Des te beter je resultaat;
 • Heb geduld: de zwelling zorgt ervoor dat lang duurt voordat je het resultaat ziet;
 • Schaam je er niet voor, doe het!

GIDS MET ALLES OVER DE SCHAAMLIPCORRECTIE

Wil jij een gids ontvangen met resultatenfoto’s, handige tips én alles wat je moet weten over de ingreep en het herstel? Vul dan hieronder je gegevens in en ontvang gratis de gids die al jouw vragen zal beantwoorden!